15 februarie 2012

TORT INIMA

Cu aceasta reteta particip la provocarea lunii februarie Dulce Romanie, gazduita de aceasta data de VIO.

INGREDIENTE:

BLAT

6 oua

90 gr zahar

60 gr faina

15 gr amidon

20 gr cacao

un praf de sare

CREMA DE IAURT

200 gr iaurt

150 ml frisca lichida
75 gr zahar
1 1/2 lingurita gelatina

1 borcan
compot de visine (720 ml)

CREMA DE CIOCOLATA

180 gr ciocolata alba (Primola)

6 linguri frisca lichida

50 gr unt

50 ml lichior Angelli (sau coniac)


GLAZURA

270 gr ciocolata alba (Primola)

100 ml frisca lichida

30 gr unt


PREPARARE:

BLAT

Se separa ouale. Galbenusurile se freaca cu zaharul, iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare dupa care se adauga in galbenusuri. Se incorporeaza apoi faina, amidonul si cacaua, toate cernute. Se toarna compozitia de blat in forma de inima, tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor pentru cca 10-12 minute. Se face testul cu scobitoarea.

CREMA DE IAURT

Se hidrateaza gelatina in 150 ml zeama de compot de visine, apoi se dizolva pe baie de aburi (nu trebuie sa fiarba). Se lasa sa se raceasca. Se amesteca iaurtul cu zaharul, se adauga compozitia cu gelatina peste iaurt, apoi se incorporeaza frisca batuta bine. Se baga crema la frigider pentru cca. 20-30 de minute.

CREMA DE CIOCOLATA

Se pune ciocolata si frisca intr-un vas pe baie de aburi si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se ia de pe foc si se adauga alcoolul. Se lasa sa se raceasca apoi se incorporeaza in untul frecat spuma.

GLAZURA

Toate ingredientele se pun intr-un vas pe baie de aburi si se amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza perfect. Cand este gata se da de pe foc si se lasa putin
sa se raceasca .
ASAMBLARE

Se taie blatul pe jumatate, se tapeteaza tava in care am copt blatul, cu o folie transparenta, se aseaza prima felie de blat si se insiropeaza cu zeama de la compot. Se toarna apoi crema de iaurt si se baga la frigider pentru aproximativ o ora, dupa care se scoate si se aseaza peste crema un strat de visine fara samburi si bine scurse. Deasupra lor se toarna crema de ciocolata. Se aseaza a doua felie de blat insiropata tot cu zeama de compot si se da din nou la frigider pentru inca 2-3 ore. Dupa ce s-a intarit si crema de ciocolata, se rastoarna tortul pe un platou, se indeparteaza folia transparenta apoi se imbraca tortul cu glazura de ciocolata alba si se orneaza dupa preferinta.

POFTA BUNA !

25 de comentarii:

  1. super frumos decorat!! si cred ca si la gust e foarte bun!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. buuun tare!!!si frumos ornat.FELICITARI!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata bine inimioara, mai ales sectiunea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stefy, multumesc frumos! Tortul are un gust foarte bun, un dulce-acrisor. Pupici!

      Ștergere
    2. Milica, multumesc frumos!

      Ștergere
    3. DiaMar-bucataria galbena, multumesc frumos! Pup si eu!

      Ștergere
    4. Made by Silvia, multumesc frumos!

      Ștergere
  4. Super frumos Nely si cred ca a fost tare bun!
    FELICITARI!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Reusit!Felicitari,arata grozav de bine!
    Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  6. Честит празник!Нека никога сърцето ти не става на парчета !
    Целувам те!

    RăspundețiȘtergere
  7. Un deliciu din toate punctele, decorul e pe mãsurã, yummy!

    RăspundețiȘtergere
  8. arata superb si bag mana in foc si ca a fost tare gustos...ce alta dovada de dragoste mai dulce poate exista?

    RăspundețiȘtergere
  9. Corazones deliciosos y románticos te han quedado perfectos,los adoro,abrazos y abrazos.

    RăspundețiȘtergere
  10. ce dragalas! imi place tare mult si sectiunea

    RăspundețiȘtergere
  11. Dragut si foarte apetisat! Succes la concurs!

    RăspundețiȘtergere
  12. mmmmm ce rasfat de Valentine`s :)) !! ♥♥♥♥

    RăspundețiȘtergere
  13. Tortuletul arata splendid! Felicitari!
    P.S:Esti o draguta, multumesc .

    RăspundețiȘtergere