26 mai 2011

MANCARE DE MAZARE CU PUI

INGREDIENTE:
1 kg mazare congelata (folosesc
Bonduelle ca-i mai buna)
1 piept de pui

2 cepe

1 legatura marar

1 lingura bulion

1 lingura faina

ulei

sare

PREPARARE:

Se taie pieptul de pui in bucati potrivite si se rumeneste foarte putin in uleiul incins. Ceapa
se toaca marunt si se pune peste pieptul de pui sa se caleasca. Se adauga apoi o ceasca de apa calda, se lasa putin la inabusit cu capac deasupra dupa care se pune mazarea spalata si scursa bine. Se completeaza cu apa cat sa acopere bine mazarea. Cand pieptul de pui si mazarea sunt aproape gata se adauga sare dupa gust si sosul din faina frecata cu bulion si apa. Se lasa sa dea in cateva clocote amestecand din cand in cand apoi se da la o parte de pe foc si se pune mararul tocat marunt.

POFTA BUNA!

14 comentarii:

  1. Un piatto ricco e succulento!! Bravissima cara! Un bacione.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place cum ai facut-o,clasic si desigur foarte gustoasa,imi dau seama ca amestecand in bucataria mea,o multime de mancaruri pe care le face-am,au trecut ani de cand nu le-am facut...
    Multumesc de idee!!!
    Te pup si pe curand!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Me encanta Nely este plato es muy delicioso,aquí es típico comer este suculento plato cuando se cosechan o recogen nuevas es una delicia,cariños y abrazos.

    RăspundețiȘtergere
  4. Tare buna.....imi place mult acuma primavara mancarea de mazare cu mult marar verde.O am si eu in plan.
    pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte buna, eu o fac umpic diferita, imi place tare mult mancarea colorata, imi place ca este de un verde?!... arata foarte bine! sa aveti un weekend minunat! pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Witam Nely!
    Twoje przepisy są świetne muszę je wypróbować.
    Serdecznie pozdrawiam, całuski. Irena
    Polska -Ustka

    RăspundețiȘtergere
  7. une assiette remplie de saveurs, j'en raffole
    bonne journée

    RăspundețiȘtergere
  8. Bună ziua superba! Îmi place mazărea şi dimineaţă am face reteta ta ... Imi place ... foarte bine
    Besos!

    RăspundețiȘtergere
  9. Un plat de petits pois comme je les aime.
    A très bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  10. Vengo a entregarte un premio qué me hace mucha ilusión que tengas, es el Indalo de Plata, después se lo puedes entregar a otro blog que sea relacionado con la cocina y que tenga más de 200 seguidores.
    Aquí te dejo el enlace para que lo recojas.
    http://cocina-trini.blogspot.com/2010/11/premio_26.html

    RăspundețiȘtergere
  11. Va multumesc mult fetelor, pentru mesaje si aprecieri! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  12. è un piatto che amo...buonissimo..
    complimenti!!
    bacio!!

    RăspundețiȘtergere
  13. looks very nice ... I want to taste and odor

    RăspundețiȘtergere