13 mai 2010

SUPA DE PUI CU GALUSTI

INGREDIENTE:
carne de pui
1 morcov

1 radacina de patrunjel

1/2 de telina
1 ceapa
2 oua

8-9 linguri de gris

1 lingura de ulei

sare

patrunjel

leustean


PREPARARE:

Se spala
bine bucatile de carne, se pun la fiert in apa cu sare si se spumuiesc de cate ori este nevoie. Dupa ce a fiert de jumatate se adauga morcovul, radacina de patrunjel si telina date pe razatoarea mare iar ceapa taiata marunt. Cand zarzavatul si carnea sunt aproape fierte se pregatesc galustile: se bat ouale bine cu un praf de sare, apoi se incorporeaza grisul putin cate putin iar la sfarsit se adauga o lingura de ulei. Compozitia trebuie sa fie precum o smantana groasa. Cu o lingura inmuiata in apa rece se ia din compozitia de galuste si se lasa usor in supa. Focul trebuie sa fie mic. Cand galustile incep sa se ridice, se toarna putina apa rece, se acopera oala si se lasa la fiert. La sfarsit se adauga patrunjel si leustean tocat.POFTA BUNA!

Un comentariu:

  1. Este preferata mea,arata dumnezeieste de bine,mai ales cu carnita de casa,maine fac si eu,ca mai am pui de casa in gongelator,o idee excelenta de wekend.Te pup si o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere