02 iunie 2010

MUSACA DE CARTOFI SI CARNE TOCATA


Musaca facuta in felul asta am mancat la o ruda si vreau sa va spun ca mi-a placut foarte mult incat numai asa o fac de atunci.

INGREDIENTE:

1 kg carne tocata (de porc sau amestec)

5-6 cartofi mari
3 cepe uscate

1 legatura marar

4 rosii mari

2 oua in compozitie

2 oua pentru uns deasupra
sare

piper

condimente


PREPARARE:

Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata cuburi, ouale batute, mararul tocat fin, sarea, piperul si condimente dupa preferinta. Cartofii se curata, se spala si se taie felii. Intr-o tava unsa cu margarina se pune un rand cu felii de cartofi, apoi compozitia de carne tocata iar deasupra alt rand cu felii de cartofi si unul cu felii de rosii. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se baga la cuptor. Inainte de a fi gata se da jos folia de aluminiu, se toarna deasupra cele doua oua batute bine si se mai lasa la cuptor pana se
incheaga oul.
POFTA BUNA!

2 comentarii:

  1. foarte bun,ma intreb cat ai tinut-o la cuptor

    RăspundețiȘtergere
  2. Ina, nu am fost atenta niciodata pentru ca in acest timp sigur gasesc altceva de facut...dar parca simt cand trebuie sa dau folia jos :) ...cred ca in jur de 40-45 de minute, sa nu scada toata zeama lasata de carne, apoi pun ouale batute si o mai las pentru rumenire, timp in care zeama care a mai ramas in tava va scadea.Inainte caleam ceapa, carnea...dar era mai gretoasa, acum este nemaipomenita.

    RăspundețiȘtergere