26 iulie 2011

CIORBA DE LEGUME

INGREDIENTE:
1 ceapa uscata

2 fire ceapa verde

2 morcovi

1/2 de dovlecel

2 cartofi noi

teci de fasole galbena

mazare noua

3 rosii

leustean

lamaie pentru acrit

1 ou

sare

ulei


PREPARARE:

Ceapa uscata si morcovul taiat cuburi se calesc in ulei incins. Dupa ce s-au inmuiat se adauga o ceasca de apa calda. Se lasa sa inabuseasca 5 minute apoi se completeaza cu apa calda cat sa acopere bine toate legumele ce vor fi puse. Se adauga apoi mazarea boabe, tecile de fasole taiate m
ai mici si se lasa sa fiarba. Dupa ce au fiert de jumatate se adauga cartofii taiati cuburi si sarea dupa gust. Se fierb si acestia de jumatate dupa care se pune dovlecelul taiat cuburi, ceapa verde taiata felii si rosiile taiate cuburi. Se lasa sa dea cateva clocote, apoi se stinge focul si se adauga oul batut si leusteanul tocat marunt. Se acreste cu zeama de lamaie.
POFTA BUNA!

5 comentarii:

  1. Que sopa más rica de legumbres me encanta,deliciosa para hoy tenemos 10 grados,frío intenso,abrazos grandes

    RăspundețiȘtergere
  2. buna ciorba de legume ,mai ales cu lamaie si eu fac aproape zilnic,de lamai avem mare nevoie vara,o zi placuta

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine v-am regasit, ati avut o vacanta foarte lunga si v-am dus dorul. Ciorbica de legume? foarte buna, imi plac legumele! pupicei si o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ciorbita de legume...nelipsita si la noi...
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere