18 martie 2010

CIORBA DE CARTOFI


INGREDIENTE:
6 cartofi potriviti
1 ceapa
1 morcov
1 radacina de patrunjel
2 rosii
1 ou
fidea
patrunjel
leustean
zeama de varza
sare
ulei ( am inlocuit cu grasime de curcan)

PREPARARE:
Se topeste grasimea de curcan apoi se pune ceapa la calit. Cand ceapa devine sticloasa se adauga o cescuta de apa calda.Se inabuse ceapa 5 minute apoi se pune morcovul si radacina de patrunjel taiate cuburi. Se completeaza cu apa si se lasa zarzavatul la fiert 15 minute dupa care se adauga cartofii taiati cuburi. Cand cartofii sunt aproape fierti se pun rosiile decojite si taiate marunt (eu am avut congelate) si fideaua. Dupa ce a fiert fideaua se adauga zeama de varza, se mai lasa 5 minute, apoi se stinge focul.Se adauga sare daca mai este cazul, oul batut bine si verdeata tocata.
Rapida, buna si satioasa.
POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu