14 februarie 2010

CIORBA CU OASE DE PORC SI ZEAMA DE VARZA


INGREDIENTE:
oase de porc
1 ceapa
1 morcov
1 radacina de patrunjel
1/2 telina
1 pastarnac
fidea
1 lingura bulion
1 ou
leustean
zeama de varza
PREPARARE:
Se spala carnea si se pune la fiert in cca. 4-5 litri apa. Cand incepe sa fiarba se spumuieste bine pana ramane zeama curata.Dupa ce a fiert carnea de jumatate, adaugam zarzavatul taiat dupa preferinta.Cand a fiert si zarzavatul si carnea se pune fideaua, bulionul si zeama de varza.Se lasa sa dea cateva clocote, se ia oala de pe foc si se adauga oul batut si leusteanul tocat. Daca este nevoie se mai adauga putina sare, asta in functie de cat este zeama de varza de sarata.
Nota: Daca vrei sa fie zeama limpede , fierbe ciorba la foc domol, nu tare.

POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu