30 iunie 2010

ARDEI UMPLUTI CU CARNE


INGREDIENTE:
1 kg carne tocata
14 ardei grasi (potriviti)
3 cepe
orez
1 lingura bulion
3-4 rosii
1 ardei gras pentru sos
cimbru
piper
sare
1 legatura patrunjel
ulei

PREPARARE:
Se curata ardeii de cotoare si seminte, se spala bine si se cresteaza putin ( ca in poza de jos). In acest fel nu mai este nevoie de capacel, deoarece compozitia nu va mai iesi din ardei. Se pun pe o tava cu gura in jos sa se scurga de apa.


Intre timp se pregateste umplutura. Carnea tocata se pune intr-un castron mai mare si se amesteca cu ceapa taiata cuburi, orezul bine spalat, bulionul, cimbrul, piperul, 4-5 linguri apa rece, sarea si patrunjelul tocat marunt. Se omogenizeaza compozitia.

Se umplu ardeii si se aseaza intr-o cratita cu putin ulei si apa pana aproape de nivelul ardeilor.

Se baga la cuptor. Dupa ce s-au facut de jumatate, se intorc ardeii pe partea cealalta, apoi se adauga rosiile decojite si tocate impreuna cu un ardei taiat cuburi si putin patrunjel tocat marunt. Se potriveste sosul de sare si se lasa in continuare la cuptor pana ce se rumenesc frumos ardeii si sunt gata.


POFTA BUNA!

6 comentarii:

  1. mi-e asa de dor de ardei umpluti cu carne! :( Aici in America gasesti o mie de feluri de ardei dar nu gasesti ardei grasi...am incercat sa fac ardei umpluti cu alte tipuri de ardei, dar nu e acelasi lucru :( Arata fenomenal! Imi lasa gura apa...si nu glumesc!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nagyon finom lehet, igazán szeretjük. Guszta

    RăspundețiȘtergere
  3. Kittytweedy, multumesc! si aici se gasesc in supermarketuri ardei grasi de zici ca sunt de plastic. Arata super dar la gust... asa ca prefer sa astept pana ce ies ardeii la tarani decat sa fac o mancare numai pentru estetica...trebuie sa fie si gustoasa...nu? Cand se fac la tara imi iau si-mi bag in lada 2-3 pungi de pofta pentru iarna. Iti dai seama cum este iarna o mancare de ardei umpluti?!... O zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bianka, multumesc! Si noua ne place mult de tot mancarea de ardei umpluti cu carne..
    Ozi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  5. Juci, multumesc frumos! chiar sunt foarte gustosi.

    RăspundețiȘtergere