18 mai 2010

PRAJITURA CU BRANZA

INGREDIENTE:
ALUATUL DE CACAO:
1 pahar faina

1/2 pahar zahar pudra

1 ou

100 gr margarina

2 linguri cacao

2 pahare lapte

1 plic zahar vanilat

1 plic praf de copt


UMPLUTURA:

500 gr branza de vaci bine scursa de zer
1 pahar zahar pudra

2 oua

80 gr unt

1 plic zahar vanilat

coaja rasa de lamaie

50 gr stafide

2 linguri faina


GLAZURA:

3 linguri apa

5 linguri zahar

3 linguri cacao

1 lingura unt sau margarina

2 linguri nuca de cocos pentru ornat


PREPARARE:

ALUATUL DE CACAO

Se freaca spuma margarina cu zaharul pudra si zaharul vanilat, se adauga cacaua, oul, apoi laptele treptat si faina amestecata cu praful de copt. Aluatul trebuie sa fie de consistenta celui de chec.

UMPLUTURA

Se freaca untul cu zaharul si galbenusurile, se adauga branza, faina, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si stafidele. La final se incorporeaza albusurile batute spuma.
Intr-o cratita cu diametrul de 26 cm unsa cu margarina si tapetata cu faina se toarna 3/4 din aluat, se baga la cuptor pana se intareste putin, apoi se scoate si se pune crema de branza iar deasupra restul de aluat si se baga din nou la cuptor.
Intre timp se pregateste glazura:
se fierb toate ingredientele amestecand continuu pana se face ca o smantana groasa. Se toarna glazura calduta peste prajitura deja rece iar deasupra se presara nuca de cocos.
POFTA BUNA!

6 comentarii: