13 aprilie 2011

ECLERE

Ca si tortul de ciocolata eclerurile au fost facute la sarbatorile de iarna dar...asta e...daca au ramas nepostate...
Ce bune au fost!!!

INGREDIENTE:

(aprox. 70 bucati)
COJI

550 ml apa

150 ml ulei

350 gr faina
10 oua

1 fiola esenta de vanilie

un praf de sare

CREMA DE VANILIE

1,400 ml lapte

350 gr zahar
17 linguri faina

4-5 oua

250 gr margarina

esenta de vanilie

GLAZURA NEAGRA

2 ciocolate Primola 55 % cacao

200 ml frisca lichida

50 gr margarina

GLAZURA ALBA

1 ciocolata alba Primola
50 ml frisca lichida


PREPARARE:

COJI

Apa, uleiul si sarea se pun la fiert. Cand da in clocot se adauga toata faina deodata si se amesteca energic cu un tel sau o lingura de lemn pana ce aluatul se omogenizeaza si se desprinde de vas. Se stinge focul, se lasa aluatul sa se raceasca putin dupa care se adauga pe rand ouale amestecand bine dupa fiecare, apoi esenta de vanilie. Consistenta aluatului trebuie sa fie moale. Se aseaza hartia de copt in tava. Cu ajutorul unui pos se formeaza din aluat bastonase de cca 7-8 cm care se pun in tava la distanta unul de celalalt pentru ca vor creste foarte mult la copt. Se coc in cuptorul incins aproximativ 30 de minute (in functie de cuptor), iar in primele 20 de minute sub nicio forma nu se deschide usa cuptorului. Dupa ce se scot din cuptor cojile nu se pun unele peste altele ca se vor lasa.
Aici sunt dupa ce s-au racit...CREMA DE VANILIE
Se amesteca bine zaharul, faina si ouale cu putin lapte caldut (cca 300-400 ml) pana se omogenizeaza, apoi se toarna restul de lapte si se pune pe foc pana se obtine o crema mai groasa precum budinca. Se lasa apoi sa se raceasca putin dupa care se incorporeaza margarina taiata bucatele si la sfarsit esenta de vanilie.

GLAZURA NEAGRA

Frisca lichida, margarina si ciocolata rupta bucati se p
un intr-o craticioara pe foc pe baie de abur si se tin pana la punctul de fierbere amestecand continuu pana se topeste toata ciocolata.
GLAZURA ALBA
Se procedeaza la fel ca si glazura neagra fara a adauga margarina.

Cand se racesc cojile se taie in doua pe lungime dar nu de tot si se umplu cu crema de vanilie apoi se glazureaza.
Am glazurat o parte cu ciocolata neagra si o parte cu ciocolata alba. Baietilor le-au placut mai mult cele cu glazura alba.

POFTA BUNA!

11 comentarii:

  1. Nu conteaza cand au fost facute conteaza cat de bine arata si cat de bune sunt! parerea mea ca arata super bine si cu siguranta super gustoase...

    RăspundețiȘtergere
  2. Tienen una pinta deliciosa, que lástima estar tan lejos para poder ir a probarlos, jejeje.
    Un beso

    RăspundețiȘtergere
  3. о-о-о изглеждат страхотно вкусни,явно рецептата е много сполучлива.Моето семейство много обича,но така и нямам успешен опит ще си сваля твоята рецепта.Браво и благодаря!:) :) :)

    RăspundețiȘtergere
  4. eclere facute in casa e o placere,ai ornat frumos

    RăspundețiȘtergere
  5. cred si eu ca au fost bune,eu le-am planificat demult si nici acum nu le-a venit randul,dar dupa pasti cred ca le fac,o zi buna

    RăspundețiȘtergere
  6. Nely draga arata super.Dar mi-ai facut o pofta de eclere...Ozi buna iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  7. je raffole des éclairs c'est tellement bon!!!
    et les tiens sont très réussis
    bravo et bonne journée

    RăspundețiȘtergere
  8. Ooooooooooo, de cand nu am mai mancat un ecler..........vin la tine.
    Pup si o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  9. Megkóstolnám az biztos!!!jól néz ki,és nem kevés munka.

    RăspundețiȘtergere
  10. Siempre he querido hacer este glaseado, me encanta ,aveces me sale muy líquido,creo que ensayaré más,Nelly tu eres pentru culinare,me gustaría hacerlo paso a paso,pero contigo,jejej,te contaré luego,buen fin de semana,cariños y abrazos.

    RăspundețiȘtergere