24 martie 2011

SARMALE DE POST CU OREZ

Pentru ca a trebuit sa si impart am facut din cantitati mai mari.
INGREDIENTE
(pentru cca 120 de sarmale)
3 verze murate (aprox. 5 kg)

1 kg orez

1 kg ceapa

4 morcovi

100-150 ml ulei

3 linguri de bulion

1 1/2 lingura de maggi de legume (Secretul Gustului)

piper alb

cimbru
foi de dafin

sare


PREPARARE:
Ceapa se toaca cuburi si se caleste in ulei incins. Cand devine transparenta se adauga o cescuta de apa calda. Se lasa pana ce scade apa. Se pune morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi orezul spalat in mai multe ape. Dupa cateva minute se adauga o lingura de bulion cu o cana de apa calda. Se lasa pe foc pana ce orezul incepe sa infloreasca putin. Se condimenteaza cu vegeta, piper macinat, cimbru si sare, toate dupa gustul fiecaruia. In timp ce compozitia se lasa sa se mai raceasca se pregatesc foile de varza. Se desface varza foaie cu foaie, se clatesc in apa rece, apoi se scurg bine si se trece la infasurarea sarmalelor. Nu se strang foarte mult caci la fierbere orezul se va umfla. Se aseaza in cratita un strat de varza tocata peste care se pune o lingura de bulion (se pune marar uscat dar nu am avut), se aseaza sarmalele, iar deasupra lor se mai pune un strat de varza tocata, o lingura de bulion, cimbru, foi de dafin si putin ulei. Se completeaza cu apa cat sa treaca peste ele. Se fierb de jumatate la foc mic pe aragaz dupa care se introduc in cuptorul incins si se continua pana ce sunt gata. Sunt bune si calde si reci....POFTA BUNA!

3 comentarii: