18 martie 2010

FASOLE CU CIOLAN AFUMAT


INGREDIENTE:
1 ciolan afumat
1 kg fasole boabe
1 morcov
5 cepe
3 linguri bulion
ulei
foi de dafin
sare
piper
cimbru
patrunjel verde
usturoi

PREPARARE:
Se alege fasolea,se spala si se lasa la inmuiat in apa rece de seara pana dimineata, cand se arunca apa in care a stat si se pune la fiert in apa rece.Dupa ce a dat intr-un clocot,se arunca apa si se pune din nou la fiert dar cu apa fierbinte, adaugand si ciolanul afumat taiat dupa preferinta (am avut ciolan dezosat).
Se ia spuma de deasupra de cate ori este cazul.Cand bobul de fasole incepe sa plesneasca se adauga morcovul taiat cuburi.Intre timp se caleste ceapa tocata in ulei.Cand ceapa devine sticloasa se pune o cescuta de apa calda apoi cele 3 linguri de bulion.Se caleste putin impreuna cu bulionul iar cand fasolea si bucatile de ciolan sunt aproape fierte,se adauga sosul de ceapa cu bulion,sarea,piperul,cimbrul si foile de dafin.Toate dupa preferinta.Se mai lasa putin dupa care se stinge focul apoi se adauga usturoiul pisat si patrunjelul taiat marunt.
Este buuuuuuna,...buna de tot cu muraturi!
POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu