03 iunie 2011

CHIFTELUTE DE DOVLECEI

INGREDIENTE:
2 dovlecei
2 ou
a
5 linguri faina

usturoi

sare

piper
marar

vegeta (daca doriti)
ulei pentru prajit


PREPARARE:
Se curata dovleceii, se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, se scurg de zeama pe care o lasa, apoi se amesteca bine cu ouale, usturoiul pisat, faina, sarea, vegeta, piperul si mararul tocat. Se
obtine o compozitie moale din care se ia cu lingura si se pun chiftelute la prajit in ulei incins. Dupa ce s-au prajit pe ambele parti se scot pe un servetel sa se absoarba excesul de grasime. Se servesc atat calde cat si reci cu diverse salate sau cu pasta de usturoi.

POFTA BUNA!

9 comentarii:

  1. Вижда се ,че е вкусотия !

    RăspundeţiȘtergere
  2. Foarte bune chiftelutele de dovleac si eu asa fac dar in loc de usturoi pun ceapa, sotului i plac pane dar asa nu, ciudat ?! fetele mananca si ele cu pofta, oricum sunt foarte bune si arata tare bine deja mi sa facut pofta! O seara placuta ! pupici!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Dziękuję za przepis, jutro mam dzień rumuński
    robię placki z cukinią i ciasto z czereśniami
    powinno być z wiśniami (ale jeszcze ich nie ma)przepis od Danieli: http://danielaincucina.blogspot.com/
    Caluski. Irena

    RăspundeţiȘtergere
  4. Des boulettes de courgettes qui me semblent délicieuses.
    A tester.
    A très bientôt.

    RăspundeţiȘtergere
  5. une belle façon de déguster les courgettes
    bonne soirée

    RăspundeţiȘtergere
  6. Ellerinize sağlık,çok güzel görünüyor.Sevgiletrrrr..

    RăspundeţiȘtergere
  7. Bunica mea a facut chiftele asemanatoare. Foarte bun

    RăspundeţiȘtergere
  8. Witam kochana Nely, dziękuję za wizytę.
    To było tak. Claudia (z Francji) wstawiła do bloga zdjęcie kwiatka którego kupiła i zapomniała nazwy. Prosiła o pomoc.
    Znam ten kwiat, kupiłam na rynku, zrobiłam kilka zdjęć i wstawiłam do bloga.
    adres Claudii: http://du-four-au-jardin-et-mes-dix-doigts.blogspot.com/
    Pozdrawiam, całuski. Irena
    Polska

    RăspundeţiȘtergere
  9. Querida nelly ayer preparé varios calabacin o zucchini ,es curioso preparé croquetas y rellenos,nos leímos el pensamiento,lo has preparado muy ricos,se ven divinos,cariños y abrazos.

    RăspundeţiȘtergere