26 aprilie 2010

CIORBA DE PERISOARE


INGREDIENTE:
carne de porc cu os
700 gr. carne tocata
1 ceapa pentru ciorba
2 cepe pentru perisoare
1 morcov
1 radacina de patrunjel
1/2 radacina de telina (mai mica)
1 cescuta de orez
cimbru
bors ( am avut Maggi)
sare
piper
patrunjel
leustean
2 oua

PREPARARE:
Carnea cu os se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare indepartand spuma de cate ori este nevoie. Cand carnea este pe jumatate fiarta se adauga ceapa tocata marunt iar radacina de patrunjel, telina si morcovul date pe razatoarea mare. Carnea de perisoare se mai trece odata prin masina de tocat impreuna cu cele 2 cepe si se pune intr-un vas in care se adauga patrunjelul tocat marunt, sare, piper, cimbru si orez dupa preferinta. Se amesteca bine. Compozitia de perisoare de ce se framanta mai mult de aceea se leaga mai bine. Se formeaza perisoarele de marimea unei nuci si se pun la fiert in ciorba impreuna cu orezul bine spalat. Cand perisoarele sunt gata se adauga borsul sau zeama de varza, se lasa sa dea 2-3 clocote si se stinge focul. Se adauga leusteanul tocat marunt si ouale batute bine. POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu