18 aprilie 2010

FOI CU MIERE


INGREDIENTE:
FOI
2 oua
250 gr zahar
1 lamaie (coaja rasa pentru foi, zeama pentru crema)
1 lingurita de bicarbonat
1 cana de miere dar nu plina
50 ml de ulei
600 gr fainaCREMA
1 borcan de gem (caise, piersici, macese)
3 linguri de gris
250 ml de lapte
250 gr unt sau margarina
150 gr zahar pudra
PREPARARE
FOI:
Ouale, zaharul, mierea, coaja de lamaie, bicarbonatul stins si uleiul se pun intr-o cratita, se amesteca bine cu lingura de lemn si se pun pe foc pana se topeste zaharul si incepe sa faca spuma deasupra. Se ia cratita de pe foc si se incorporeaza faina. Se lucreaza cu coca calduta pentru ca se intinde mai usor. Aluatul nu trebuie sa se lipeasca de maini. Se presara faina pe masa de lucru si se imparte coca in 4. Se ia prima bucata se intinde cu sucitorul, se ruleaza apoi pe sucitor si se pune pe tava de aragaz tapetata cu ulei si faina (eu le-am intins direct pe tava). Se baga la cuptor, dar nu se tin decat 10 minute maxim (in functie de cuptor). Se scot albe din cuptor. Dupa ce se scot din cuptor nu se pun una peste alta ca se lipesc.
CREMA:
Se fierbe laptele cu grisul si se pune la rece.Untul se freaca cu zaharul pudra pana se face spuma apoi se adauga zeama de lamaie si putina esenta de vanilie.
ASAMBLARE:
Pe prima foaie se pune jumatate din crema de gris, apoi a doua foaie, un strat de gem (am pus de macese), a treia foaie, cealalta jumatate din crema de gris si ultima foaie. Deasupra se presara zahar pudra (am facut o parte cu zahar pudra si cealalta parte cu glazura de ciocolata alba si ciocolata neagra rasa).
POFTA BUNA!

2 comentarii:

  1. Това си е вкусотия,то се вижда :)
    Имам подобна рецепта ,ще я сравня и ще я публикувам ,ние много си я обичаме,но ще се пробва и тази вкусотия :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Нели, multumesc pentru aprecieri. Este intr-adevar delicioasa. Pupici.

    RăspundețiȘtergere