03 martie 2010

CHEC DE CIOCOLATA


INGREDIENTE:
1 kg zahar
100 gr cacao

400 gr unt sau margarina

450 ml lapte

6 oua

500 gr faina

1 praf de copt

esenta de rom
PREPARARE: Intr-un vas mai mare se amesteca zaharul, cacaoa, laptele si margarina. Se pune pe foc si se fierbe. Cand incepe sa dea in clocot se mai lasa 5 minute la foc mic. Se da jos de pe foc si se opreste o cana (nu plina) din compozitie pentru glazura. Restul de compozitie se lasa sa se racoreasca putin, dupa care se adauga cele 6 galbenusuri, unul cate unul amestecand bine dupa fiecare. Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, apoi albusurile batute spuma si se amesteca usor de sus in jos. Rezulta o compozitie care curge. Aceasta compozitie se toarna in 3 forme de chec tapetate cu hartie de copt. Se coc la foc potrivit aproximativ 30 minute. Se face testul cu scobitoarea, si daca sunt gata, se scot din cuptor, si imediat se toarna glazura incalzita peste ele. Baietilor mei le plac muuuuuuuult, muuuult, aceste checuri.......si le dau dreptate caci, sunt tare bune!!!!!
POFTA BUNA!

6 comentarii:

  1. Foarte ciocolatos acest chec...da'ce ma fac, ca n-am decat 2 tavi?

    RăspundețiȘtergere
  2. Evelina,asa este, sunt tare bune!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Liana poate ai tava de guguluf, cea cu gaura in mijloc.Daca nu,cred ca cel de-al treilea poate astepta pana se fac cele doua checuri caci mie nu mi se par pretentioase deloc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Este excelent acest chec, e a doua oara cand il fac. Nely esti o gospodina desavarsita!

    RăspundețiȘtergere
  5. Dani, multumesc de apreciere si ma bucur mult ca-ti place! reteta asta de chec o am de cca 12 ani, il fac des pentru baietii mei si tot nu se satura de el....le place foarte muuuult.....
    O seara minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere