01 martie 2010

PIFTII DE PORC


Piftiile le fac dupa reteta matusii mele si pot spune ca secretul cu oala acoperita (nu pe toata suprafata) si fiertul la foc mic face ca piftia sa iasa limpede si apa sa nu scada prea mult.

INGREDIENTE:

2 picioruse de porc
2 ciolane
1 morcov

1 ceapa
sare, piper
usturoi
vegeta
gelatina (daca mai este cazul)
PREPARARE:
Picioarele se parlesc, se rad cu lama unui cutit, se oparesc apoi se spala. Se pun la fiert intr-o oala de 10 litri plina cu apa.Se acopera oala cu un capac, dar....ATENTIE! nu se acopera de tot. Se fierb la foc mic. Cand incep sa fiarba se spumuiesc de cate ori este nevoie. Se adauga ceapa si morcovul intregi si o lingura de sare. Cand a scazut apa cam de 2 degete iar carnea este aproape de a se desprinde de pe oase, mai completam cu 2 cani de apa si fierbem in continuare. Dupa ce au fiert deajuns, se dau jos de pe foc, se pun la rece (asa in oala) pana a doua zi cand se incheaga grasimea deasupra si o putem aduna.
Se incalzesc din nou dar putin numai pentru a le adauga usturoiul, piperul, vegeta (dupa preferinte) , sarea si gelatina daca mai este cazul. Se scoate carnea intr-un vas mai mare,o curatam de oase si oscioare,
apoi o portionam in vasele ce urmeaza a pune piftiile si strecuram zeama peste ele. Se pun la rece pana se intaresc.
POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu