02 martie 2010

SARMALE


INGREDIENTE:
varza acra
1 kg carne tocata (amestec porc si vita)
4 cepe
100 gr orez
1 lingurita boia dulce
1 lingura bulion
sare, piper
cimbru
foi de dafin

PREPARARE:
Se taie ceapa cubulete si se pune la calit cu ulei si putina apa.Cand ceapa devine transparenta, se da jos de pe foc si se lasa la racit.Intre timp pregatim celelalte ingrediente . Spalam orezul bine si il adaugam peste carnea tocata impreuna cu cimbrul, 1 lingurita boia dulce, sare, piper, putina vegeta, 50 ml.apa si ceapa calita. Se pregatesc foile de varza si se infasoara sarmalele asa: se aseaza carnea pe marginea foii de varza, pe palma intinsa, se ruleaza pana la celalalt capat, apoi marginile foii de la capete se introduc in interiorul sarmalei. Se toaca inima ramasa de la varza si cateva foi care se pun pe fundul cratitei, apoi se aseaza sarmalele.Deasupra lor punem 1 lingura de bulion, foi de dafin, putin cimbru si se acopera cu foi intregi de varza.Se pune apa peste ele cat sa le acopere bine. Daca apa scade prea mult in timpul fiertului se mai adauga apa fiarta. Dupa o ora de fiert pe flacara aragazului la foc potrivit, se baga la cuptor. Sunt mult mai bune. POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu