19 martie 2010

RULADA CU DULCEATA DE AFINE


INGREDIENTE
FOAIA DE RULADA:
5 oua

5 linguri zahar
5 linguri faina

1 praf de copt


PREPARARE:

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul treptat si se bate in continuare pana se topeste zaharul. La galbenusuri se pune un praf de sare si se incorporeaza usor peste albusurile batute bine. Se adauga faina cernuta si se amesteca cu lingura de lemn de sus in jos. Se toarna compozitia in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptor. Dupa ce se face testul cu scobitoarea si se constata ca este gata, se scoate, se da hartia jos apoi se ruleaza intr-un prosop umed.

UMPLUTURA:

1 pachet praf de budinca cu gust de frisca

500 ml lapte

5 linguri zahar
5 linguri dulceata de afine

PREPARARE:
Se prepara budinca dupa instructiunile de pe pachet si se da la rece, apoi se amesteca cu dulceata de afine. Se desface foaia de rulada din prosop, se intinde crema si se ruleaza. Deasupra se imbraca cu frisca.
POFTA BUNA!

8 comentarii:

  1. Un gâteau bien réalisé. Bravo!
    Bon weekend.

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Nely , ma bucur de vizita!Felicitari pentru blog.Retete foarte bune si apetisante, iar rulada aceasta este o minunatie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mersi Lilly! Felicitari si tie pentru retetele tale de pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  4. arata interesant si nu pare foarte greu de facut ;) bravo

    RăspundețiȘtergere
  5. Ruxi chiar este o reteta usoara si nu necesita timp prea mult. Dar...pe cat de repede se prepara pe atat de repede se si mananca :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Bun gasit! Eu nu reusesc s-o coc neuscata, astfel incat la rulare sa nu se sfarme, am ratat doua una dupa alta, oare care sa fie motivul?

    RăspundețiȘtergere
  7. Maria, blatul nu trebuie sa-l lasi sa se arda si cand il scoti din cuptor dai hartia jos apoi imediat asa fierbinte cum este il rulezi intr-un prosop umed. Daca respecti toate astea nu se va mai rupe. Bafta!

    RăspundețiȘtergere