01 iunie 2010

PRAJITURA DESTEAPTA

INGREDIENTE:(tava 30/22 cm)
8 oua

1 l lapte

250 gr zahar

9 linguri faina

250 gr margarina

1 plic zahar vanilat

esenta de vanilie

zahar pudra cu aroma de vanilie

PREPARARE:
Se topeste margarina pe foc apoi se lasa la racit.
Intr-un vas mai mare se freaca bine galbenusurile cu zaharul tos si zaharul vanilat In aceasta compozitie se adauga usor, ca la maioneza, margarina topita si racita. Se incorporeaza faina cernuta, apoi treptat laptele caldut si esenta de vanilie. Albusurile se bat spuma si se amesteca usor de sus in jos in compozitie pana cand totul se omogenizeaza. Compozitia rezultata se toarna intr-o tava cu pereti inalti unsa cu margarina si tapetata cu faina. Se introduce tava in cuptorul incins si se coace la foc mic cca. 50-60 minute. Cand este gata si se stinge focul, se lasa sa se raceasca in cuptor , caci prajitura crescuta frumos se va lasa daca se scoate imediat. Se pudreaza cu zahar cu aroma de vanilie.
I se spune DESTEAPTA , pentru ca in timpul coacerii, se formeaza doua straturi de blat iar la mijloc unul de crema.
POFTA BUNA!

9 comentarii:

  1. Desteapta.......si mai adaug eu frumoasa si buna.
    Pe curand!

    RăspundețiȘtergere
  2. Un dessert qui me semble délicieux.
    J'aime beaucoup.
    A bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  3. Maria, da este o prajitura care mie personal imi place mult, mult. As manca intr-una asa ceva. Multumesc mult pentru vizita si premii!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nadji,multumesc si te mai astept!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am mai citit despre prajitura asta, dar n-am incercat-o inca. Poate de-acum incolo!:)
    Mersi pentru vizita!:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Sedith,incearc-o sa vezi cat de buna este.Multumesc si eu de vizita!

    RăspundețiȘtergere