28 iulie 2011

SIROP DE TRANDAFIRI

INGREDIENTE:
12-13 trandafiri de dulceata (Rosa centifolia)
1 l apa
1 kg zahar
1 lingurita sare de lamaie

PREPARARE:
Se desprind petalele de trandafiri,
se pun intr-un vas mai maricel si se freaca cu sarea de lamaie. Se fierbe 1 l de apa si fierbinte se rastoarna peste petalele de trandafiri, se acopera vasul si se lasa asa 24 de ore. Dupa aceea se strecoara zeama printr-un tifon dublu, se masoara, si la 1 litru de zeama se adauga 1 kg de zahar. Se pune la fiert, se amesteca bine pana se dizolva zaharul si se da in clocot 10-15 minute. In timpul fiertului se amesteca ca sa dispara spuma. Siropul se toarna fierbinte in sticle sterilizate in cuptor, se capseaza, apoi se pune in paturi si se lasa pana se raceste complet apoi se eticheteaza si se depoziteaza in camara.
Ca si dulceata de trandafiri este un sirop foarte parfumat....excelent!!!

6 comentarii:

  1. O bunatate super aromata!!! As servi cu placere un pahar cu apa rece, parfumat cu acest sirop!

    RăspundețiȘtergere
  2. Alta bunatate, acuma sunt mai curioasa de gust! Pupicei si o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Alta minunatie...Felicitari!
    O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Asta da sirop nu ce cumparam din magazin.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere