07 aprilie 2011

CLATITE CU BUDINCA DE VANILIE SI FRISCA

INGREDIENTE:
CLATITE

1 l lapte

3 oua
600-700 gr. faina

1 lingura zahar
esenta de vanilie

1 praf de sare
1 ceasca apa minerala

CREMA

1 plic budinca de vanilie (Dr.Qetker)

500 ml lapte

6 linguri zahar
DECOR:
1 plic praf de frisca (Dr.Qetker)

200 ml lapte

dulceata de afine


PREPARARE
:

CLATITE

Se incalzeste foarte putin laptele, se adauga zaharul, esenta de vanilie, sarea, apa minerala si ouale, se bat bine cu telul apoi se incorporeaza treptat faina si se amesteca pana ce dispar toate cocoloasele. Cu un polonic se ia din compozitie, se pune in tigaia (de preferinta teflonata) bine incinsa si unsa cu putin ulei, apoi se rasuceste tigaia astfel incat aluatul sa se intinda uniform pe suprafata ei. Se rumenesc pe ambele parti. Se continua procedeul pana la terminarea aluatului.
Pentru cele cu cacao se opreste din compozitie adaugand 1 lingurita de cacao cernuta (in functie de cantitatea oprita), se amesteca bine apoi se coc ca si celelalte.
CREMA si FRISCA
Si crema si frisca se prepara dupa instructiunile de pe plic. Cand crema este gata se lasa putin sa se raceasca apoi se umplu clatitele. Deasupra se orneaza cu frisca si dulceata de afine.
POFTA BUNA!

6 comentarii: