03 august 2011

DULCEATA DE AFINE

INGREDIENTE:
1 kg afine

800 gr zahar


PREPARARE:

Se curata afinele de codite, se spala sub jet de apa si se pun la scurs. Se aseaza apoi intr-un vas straturi alternative de fructe si zahar. Se acopera vasul si se lasa pana a doua zi. Se fierbe la foc potrivit si se inlatura spuma care se formeaza. Cand siropul este bine legat se toarna dulceata fierbinte in borcane sterilizate in cuptor (cum am explicat la
dulceata de nuci), se capseaza imediat apoi se pun in patura si se lasa pana se racesc, dupa care se aseaza in camara.

POFTA BUNA!

3 comentarii:

  1. Inca o dulceata pe care as vrea sa o incerc! Nu prea se gaseste la noi iar daca este , e foarte scump! Puup! O seara placuta!

    RăspundeţiȘtergere
  2. Si eu am facut, dar deja am dat iama in borcane, pe paine cu unt este un deliciu !

    RăspundeţiȘtergere
  3. Nelly esta mermelada es una verdadera exquisitéz cuando lo preparo se consume de inmediato ,no he podido guardar ,es muy delicioso,estupenda mermelada,abrazos grandes.

    RăspundeţiȘtergere