18 august 2011

INGHETATA CU DULCEATA DE AFINE, VANILIE SI CACAO

INGREDIENTE:
8 oua
10 linguri zahar
600 ml frisca lichida
2 linguri cacao
esenta de rom
esenta de vanilie
dulceata de afine

PREPARARE:
Se bate frisca si se pune deoparte in frigider. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca pe baie de aburi cu 5 linguri de zahar pana se ingroasa. Albusurile se bat spuma cu cele 5 linguri de zahar ramase apoi se incorporeaza in crema de galbenusuri racita, amestecand de jos in sus, dupa care se amesteca cu frisca batuta. Se imparte compozitia in trei parti egale. In una din ele se adauga esenta de vanilie, in cealalta se pune cacaoa cernuta si esenta de rom, iar in urmatoarea se adauga dulceata de afine (2-3 linguri). Se toarna inghetata separat in cutii de plastic cu capac si se da la congelator. La servire se decoreaza dupa placul fiecaruia.

POFTA BUNA!

6 comentarii:

  1. La mine sant 33 de grade dar par mult mai multe deci as manca amandoua cupele...sau si mai multe....ma racoresc privindu-le...
    Te pup si o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Uuuaaaaauuu cat de bine arata inghetata!!!
    Si cred ca e asa de buuunaa!!!
    Vreau si eu macar o cupa...:D
    O zi cat mai frumoasa!!!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte bine arata si tocmai buna pe vremea asta!

    RăspundețiȘtergere
  4. wow,voi face,multumesc pentru reteta,arata bine,sigur e buna,o zi placuta

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bine arata , mi-ai facut o pofta ...imi vine sa fur o cupa de la tine.

    RăspundețiȘtergere