02 februarie 2010

RULADA APERITIV


Am citit pe mai multe bloguri fel si fel de retete cu rulada aperitiv, care mai de care mai bune si mai estetice.Va prezint acum si reteta mea pe care o am de la mama.

FOAIA DE RULADA

6 oua
6 linguri de faina

500 ml de lapte

UMPLUTURA

2 oua
2 cutii mari de pateu

50 gr de unt

7-8 masline fara samburi

sare, piper


PREPARARE
:
Foaia de rulada:
Se pune laptele la fiert.Se opreste o ceasca din laptele nefiert care se amesteca cu cele 6 linguri de faina.Se toarna peste laptele fiert si se lasa pe foc pana se ingroasa putin, amestecandu-se intr-una.Se lasa sa se raceasca bine si se adauga cele 6 galbenusuri pe rand amestecand dupa fiecare, apoi albusurile batute bine.Se toarna compozitia intr
-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (sau hartie de copt). Se coace in cuptor la foc mare primele 10 min. apoi la foc domol cca. 40-45 min.(in functie de cuptorul fiecaruia).Dupa ce se scoate din cuptor se pune pe un prosop umed, se lasa 5 min. apoi se ruleaza.Pana se raceste foaia de rulada, pregatim umplutura.
Umplutura:
Se fierb cele 2 oua.Galbenusurile se amesteca cu pateul, untul, sarea si piperul. Se scoate foaia de rulada din prosop, se intinde si se unge cu amestecul de pateu iar pe deasupra punem albusurile
taiate cubulete si maslinele la fel.Se ruleaza cu ajutorul unei foi de celofan.Se pune la frigider si se serveste ca aperitiv.
POFTA BUNA!

Un comentariu: