31 august 2011

CIORBA DE ROSII

INGREDIENTE:
1 kg rosii
2 cepe
2 morcovi
1 cescuta orez
ulei
sare
piper
leustean

PREPARARE:
Rosiile bine coapte si spalate se introduc pentru 1-2 minute intr-un vas cu apa clocotita (pana plesneste pielita) ca sa se decojeasca mai usor. Se scot, se lasa la racit apoi se curata de pielite si cotoare si se taie marunt. Se pun la calit in ulei ceapa tocata marunt si morcovul taiat rondele, apoi rosiile decojite. Dupa ce se calesc se adauga apa calda si se lasa sa fiarba la foc potrivit. Cand legumele sunt aproape fierte se adauga orezul spalat. Se lasa sa fiarba si orezul dupa care se potriveste de sare si piper iar la final se pune verdeata tocata marunt.
Este o ciorba foarte buna care se serveste fie calda... fie rece.

POFTA BUNA!

3 comentarii: