01 martie 2012

SALEURI

O reteta veche, de mai bine de 20 de ani pe care o am de la matusa mea. Cere timp si rabdare, dar se merita pentru ca sunt foarte, foarte bune saleurile astea. Ca si covrigeii, se pot consuma chiar si dupa o saptamana. Desigur, daca mai raman...:))

INGREDIENTE:
2 oua (galbenusurile pentru coca, albusurile pentru uns)

2 pachete margarina (500 gr)

200 ml lapte
caldut
drojdie putin mai mult decat o nuca (am pus 1 plic (10 gr) drojdie uscata)
1 lingurita zahar

faina cat cuprinde (aprox.1 kg)

sare

mac, chimen, susan....ce va place


PREPARARE:
Se pune faina intr-un vas, iar in mijloc se pun cele 2 gal
benusuri si cana de lapte cu drojdie si zahar. Se framanta pana se face o coca moale sa se poata intinde. Se imparte coca in 4 parti egale. Separat, se freaca margarina cu faina (dupa ochi) pana ce devine ca o pasta moale. Se face sul si se imparte in 8 parti egale.

Se ia primul guguloi din cele 4, se intinde putin, se aseaza peste el un guguloi din cele 8
si se intinde cu facaletul.

Se impatureste aluatul in patru,

se aseaza d
easupra cel de-al doilea guguloi din cele 8

se intinde bine cu facaletul si
se impatureste iar in patru (aici am uitat sa fac poze). Dupa toate aceste operatiuni, se intinde coca in foaie nu prea subtire si se potriveste la capete sa fie cat de cat dreapta. Se unge deasupra cu albus batut si se presara cu sare, chimen, mac, susan sau cascaval (dupa preferinta), apoi se taie cu rotita in forma de bastonase.

La fel se procedeaza si cu restul de coca. Se aseaza sal
eurile in tava de aragaz netapetata si se coc la foc potrivit.

Merg foarte bine cu o bere rece...:)

POFTA BUNA!

14 comentarii:

  1. Nu am mai mancat de foarte mult timp, am sa ma servesc cu vreo cateva! O primavara insorita, minunata si cu cele mai frumoase dorinte, implinite! Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte bune saleurile astea! O primavara incantatoare si plina de bucurii!

      Ștergere
  2. Честита Баба Марта :))
    С пожелания за много здраве и щастие!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bunaciune adevarata!!!Un Martie minunat iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bunatate!!!!!!O primavara frumoasa si calduroasa sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  5. che voglia di allungare la mano..che buoni!
    Ciaoo

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce pofta mi-ai facut cu ele.Nu am mai facut saleuri de mult timp.O primavara frumoasa iti doresc.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Saleuri si bere rece...yammm!!! Am fost acasa si am servit asa ceva desi le-am cumparat. Acasa ...adica Romania. Aici nu prea avem saleuri. Arata grozav.

    RăspundețiȘtergere
  8. Da,merg minunat de bine cu un pahar cu bere.
    O primavara cu soare pe cer si in suflet!Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  9. La multi ani! O zi minunata plina de iubire!! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  10. E ceva de munca la ele,dar cred ca merita efortul!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  11. Delicioase! Au gustul copilariei si al lungilor zile de iarna ( nu stiu de ce dar mama le facea mai des iarna ) :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce frumoase sunt, si eu am facut recent!

    RăspundețiȘtergere