29 iulie 2011

GALUSTE CU PRUNE

INGREDIENTE:
1 kg cartofi
3 oua

2 linguri gris

1 plic zahar vanilat
300 gr faina

un praf de sare
200 gr. pesmet

4 linguri zahar

scortisoara

ulei (unt)
prune

zahar de pus in prune

PREPARARE:
Se fierb cartofii in coaja. Dupa ce au fiert se lasa putin la racit apoi se curata. Se dau prin masina de tocat dupa care se amesteca cu ouale, sarea, grisul, zaharul vanilat si faina treptat pana iese un aluat potrivit. Prunele se spala bine, se taie in doua, se scot samburii si in fiecare jumatate de pruna se pune cate o lingurita de
zahar. Se ia cate o bucatica de aluat, se intinde putin iar in mijloc se aseaza jumatatea de pruna cu zahar. Se strange aluatul in jurul prunei si se da forma unei galuste. Intr-un vas se pune apa cu praful de sare la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca se introduc galustele si se fierb cca. 10-15 minute. In acest timp se pune intr-o tigaie putin ulei la incins in care se caleste pesmetul cu zaharul. Dupa ce s-au calit se da tigaia la o parte de pe foc si se adauga scortisoara. Cand galustele s-au ridicat la suprafata e semn ca sunt gata. Se scot cu o spumiera intr-un vas si asa fierbinti cum sunt se tavalesc prin glazura de pesmet, zahar si scortisoara. Sunt foarte...foarte buneeee!!!

POFTA BUNA!

13 comentarii:

  1. Foarte apetinsant.Mi-ai facut o pofta mmmmm....O zi buna iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata super bine!!!...Nu am facut niciodata dar am mancat facute de altii! Sunt grozave!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte bune , sunt printre preferate, chiar azi am facut si eu , am facut o tura si cu caise! Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte...foarte buneeee
    Am copiat ceea ce ai scris tu ,pentru ca sant totol de acord!!!!!!Daca am sa gasesc prune le fac si eu caci place la toti din casa!
    Pupici si o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cand eram mici, acesta era premiul pentru buna purtare ,mama ce santaj gustos ,eram ingerasi !

    RăspundețiȘtergere
  6. foarte bine arata,asta face pofta mereu

    RăspundețiȘtergere
  7. Le-am incercat, odata, demult si au fost un rateu remarcabil :))! Desi imi plac f. tare, de atunci nu le-am mai facut. Ale tale arata super!

    RăspundețiȘtergere
  8. Nici nu stii cat de mult imi plac..........mmm...............iar ale tale arata asa de bine ca mi-ai facut o pofta de-mi vine sa-ti fac o vizita.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna Nely aceasta reteta este o mare originalitate, care, îmi place că Mă pregătesc o petrecere maine, îmbrăţişări dragă Nel

    RăspundețiȘtergere
  10. Increible receta, la encuentro muy original y sin duda debe ser muy rica.
    Un saludo!

    RăspundețiȘtergere