05 iulie 2010

BLAT DE TORT


Reteta acestui blat pufos o folosesc la mai toate torturile, numai cantitatile le modific in functie de cat de mic sau mare il doresc.

INGREDIENTE:
Pentru forma cu diam. de 28 cm.
8 oua
2 linguri apa
10 linguri zahar
2 linguri ulei
9 linguri faina
1 lingura cacao
1 praf de copt

PREPARARE:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu cele 2 linguri de apa rece apoi se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana ce se face bezea. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul si se incorporeaza usor in albusurile batute bine. Se adauga faina cu praful de copt cernute si se amesteca usor cu o lingura de lemn de sus in jos, iar la sfarsit cacaua si ea cernuta. Se toarna compozitia intr-o forma de tort unsa cu margarina (ulei) si tapetata cu faina sau mai simplu se foloseste hartie de copt si se introduce in cuptorul incins pentru cca. 25-30 de minute (in functie de cuptor). Dupa ce s-a racit se taie in 2 sau 3 felii si se umple cu orice fel de crema.

8 comentarii:

  1. Te ha quedado perfecta!
    De buena gana me comería un trocito.
    Besotes.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ciao cara!!!! Ma che splendida torta!! Bella alta e da farcire in mille modi!! Grazie dell'idea!! Bacioni.

    RăspundețiȘtergere
  3. il est sublime et trop gourmand ce gâteau
    j'aime beaucoup la décoration
    bravo et bonne soirée

    RăspundețiȘtergere
  4. Amanda, foarte bine ai facut. O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. Manuela, multumesc pentru complimente! O zi minunata si pupici.

    RăspundețiȘtergere
  6. Juci, multumesc! da, este o reteta perfecta, cel putin pentru mine ca niciodata nu-mi da gres. O zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  7. Fimère, multumesc pentru apreciere! O zi minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere