24 iunie 2010

LAPTE DE PASARE

INGREDIENTE:
1 l lapte
6 oua
12 linguri zahar
2 linguri amidon alimentar
2 plicuri zahar vanilat
1 lingurita de cacao pentru decor

PREPARARE:
Laptele cu zaharul vanilat se pune la fiert intr-o cratita. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma adaugand treptat 8 linguri de zahar. Cand laptele incepe sa fiarba, se da focul mai incet si se pun cu lingura galuste de albus. Se intorc pe ambele parti si nu se lasa mai mult de cinci minute. Se scot usor cu o spumiera si se pun intr-o strecuratoare. Se repeta operatiunea pana ce se termina tot albusul. Galbenusurile se freaca cu zaharul ramas, amidonul si 2-3 linguri de lapte. Compozitia obtinuta se adauga in laptele cald, se pune cratita din nou pe foc si se amesteca pana se ingroasa. Se pun cate 2-3 galuste de albus in boluri peste care se toarna crema de lapte. Se decoreaza cu cereale de ciocolata si putina crema de lapte amestecata cu o lingura de cacao.


POFTA BUNA!

14 comentarii:

  1. Salut!
    felicitari pentru blog :)
    Am eu unul de acest gen si vreau sa construiesc un blogroll de bloguri culinare. Vrei sa facem link exchange?
    Daca da, ma gasesti la http://hapleablog.wordpress.com

    Succes!

    RăspundețiȘtergere
  2. wow che delizia!!complimenti!!
    bellissime le coppe!!!ciao!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mmmmhhhmmm!! Fantastiche queste coppette!!!Belle cremose come piacciono a me!! Bravissima!! Bacioni.

    RăspundețiȘtergere
  4. ce frumos ti-a iesit ! din copilarie n-am mai mancat asa ceva.eu nu am facut niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  5. premii noi te asteapta la mine pe blog !

    RăspundețiȘtergere
  6. Bravo!
    Arata fantastic!
    Simt aroma de vanilie...deja!

    RăspundețiȘtergere
  7. Une très belle réalisation. Tes crèmes sont très belles à voir. BRAVO!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Federica, multumesc de aprecieri!

    RăspundețiȘtergere
  9. Manuela, multumesc! Pupici si eu.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pansy, multumesc! eu fac des acest desert pentru ca le place tare mult baietilor mei.
    Multumesc de premii! Le-am ridicat.

    RăspundețiȘtergere
  11. Evelina, multumesc! Si eu am simtit DECAT aroma caci nu m-a ajuns partea....

    RăspundețiȘtergere
  12. Nadji, multumesc mult pentru aprecieri!

    Weekend placut tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  13. mmmmmmm , arata delicios , si eu fac lapte de pasare , dar putin diferit , adika spuma o coc in cuptor .... am reteta pe blog ;) ... o zi frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere