INGREDIENTE:
8 oua
10 linguri zahar
600 ml frisca lichida
2 linguri cacao
esenta de rom
esenta de vanilie
dulceata de afine
PREPARARE:
Se bate frisca si se pune deoparte in frigider. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca pe baie de aburi cu 5 linguri de zahar pana se ingroasa. Albusurile se bat spuma cu cele 5 linguri de zahar ramase apoi se incorporeaza in crema de galbenusuri racita, amestecand de jos in sus, dupa care se amesteca cu frisca batuta. Se imparte compozitia in trei parti egale. In una din ele se adauga esenta de vanilie, in cealalta se pune cacaoa cernuta si esenta de rom, iar in urmatoarea se adauga dulceata de afine (2-3 linguri). Se toarna inghetata separat in cutii de plastic cu capac si se da la congelator. La servire se decoreaza dupa placul fiecaruia.
POFTA BUNA!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
sigur e delicioasa!
RăspundețiȘtergereLa mine sant 33 de grade dar par mult mai multe deci as manca amandoua cupele...sau si mai multe....ma racoresc privindu-le...
RăspundețiȘtergereTe pup si o seara placuta!!!
Uuuaaaaauuu cat de bine arata inghetata!!!
RăspundețiȘtergereSi cred ca e asa de buuunaa!!!
Vreau si eu macar o cupa...:D
O zi cat mai frumoasa!!!
Te pup!
Foarte bine arata si tocmai buna pe vremea asta!
RăspundețiȘtergerewow,voi face,multumesc pentru reteta,arata bine,sigur e buna,o zi placuta
RăspundețiȘtergereCe bine arata , mi-ai facut o pofta ...imi vine sa fur o cupa de la tine.
RăspundețiȘtergere