INGREDIENTE:
1 kg afine
800 gr zahar
PREPARARE:
Se curata afinele de codite, se spala sub jet de apa si se pun la scurs. Se aseaza apoi intr-un vas straturi alternative de fructe si zahar. Se acopera vasul si se lasa pana a doua zi. Se fierbe la foc potrivit si se inlatura spuma care se formeaza. Cand siropul este bine legat se toarna dulceata fierbinte in borcane sterilizate in cuptor (cum am explicat la dulceata de nuci), se capseaza imediat apoi se pun in patura si se lasa pana se racesc, dupa care se aseaza in camara.
POFTA BUNA!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Inca o dulceata pe care as vrea sa o incerc! Nu prea se gaseste la noi iar daca este , e foarte scump! Puup! O seara placuta!
RăspundețiȘtergereSi eu am facut, dar deja am dat iama in borcane, pe paine cu unt este un deliciu !
RăspundețiȘtergereNelly esta mermelada es una verdadera exquisitéz cuando lo preparo se consume de inmediato ,no he podido guardar ,es muy delicioso,estupenda mermelada,abrazos grandes.
RăspundețiȘtergere