INGREDIENTE:
1 kg visine
800 gr zahar
PREPARARE:
Se aleg visinele proaspete si sanatoase, se spala, se curata de codite, se scot samburii si se pun la scurs intr-o strecuratoare. Se aseaza apoi in vas un rand de visine, un rand de zahar pana se termina cantitatea de visine si zahar. Se lasa vasul deoparte pana se topeste zaharul apoi se pune la fiert pana ce dulceata se leaga bine. Din cand in cand se aduna spuma care se formeaza in timpul fiertului. Borcanele se spala, se scurg bine si se sterilizeaza in cuptor apoi se umplu cu dulceata fierbinte, (dupa cum am explicat si la dulceata de nuci), se capseaza si se pun cu gura in jos intr-o patura. Se tin invelite pana se racesc complet apoi se eticheteaza si se aseaza in camara.
POFTA BUNA!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
imi place cum faci dulceata,vad ca deja ai multe borcane in camara,cu dulceturi se compoturi,esti o comoara a familiei
RăspundețiȘtergereDa Ina, am facut din fiecare cate putin, imi place sa vad camara plina. Cred ca e si asta o boala...:)
RăspundețiȘtergereTotusi, imi pare tare rau ca nu am facut cantitati mai mari de sirop. Poate la anul....
Ce frumos arata.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Medi!
RăspundețiȘtergereFoarte bun
RăspundețiȘtergere