INGREDIENTE:
500 gr ficat de porc
100 gr unt
2 cepe
2-3 foi de dafin
piper boabe
piper macinat
sare
PREPARARE:
Se curata si se spala bine ficatul. Intr-un vas se pune apa la fiert impreuna cu ceapa taiata in doua, foile de dafin si piperul boabe. Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga ficatul si se lasa sa fiarba aproximativ 10-15 minute. Daca se apasa cu o furculita in partea mai groasa a ficatului si nu iese sange, atunci e semn ca a fiert suficient. Se trage vasul deoparte si se lasa sa se raceasca. Se scoate ficatul, se scurge si impreuna cu ceapa si untul se paseaza la blender, sau se poate trece prin masina de tocat carne cu sita cea mai mica. La final se adauga cate putin din zeama de la fiertul ficatului pana se obtine o pasta omogena. Se condimenteaza cu sare si piper, se da la rece pentru cel putin o ora, dupa care se poate servi.
Foarte bun!!!!!!!
POFTA BUNA!
23 februarie 2012
22 februarie 2012
CHIFTELUTE CU SOS MARINAT
INGREDIENTE:
CHIFTELUTE
1 kg carne tocata de porc
1/2 paine (uscata)
2 oua mari
usturoi pisat
vegeta
sare
faina
ulei pentru prajit
SOSUL
500 ml bulion
3-4 linguri ulei
1 lingurita zahar
2 foi de dafin
1 1/2 lingura faina
1-2 linguri otet
usturoi
piper
sare
PREPARARE:
Chiftelutele se prepara dupa reteta de aici
SOSUL
Se pune uleiul la incins intr-o craticioara pe foc, se adauga bulionul si se lasa sa se caleasca putin. Se toarna cam 3 cani de apa si se lasa sa fiarba cateva minute. Se prepara rantasul din faina si apa, se toarna usor peste sosul de bulion amestecand incontinuu sa nu se formeze cocoloase si se lasa in continuare sa fiarba pentru 10-15 minute. Se adauga apoi zaharul, foile de dafin, otetul si chiftelutele, se potriveste sosul de sare si piper, se mai lasa sa dea cateva clocote, dupa care se da deoparte si se pune usturoiul pisat. Se serveste cu piure de cartofi sau diverse garnituri.
POFTA BUNA!
CHIFTELUTE
1 kg carne tocata de porc
1/2 paine (uscata)
2 oua mari
usturoi pisat
vegeta
sare
faina
ulei pentru prajit
SOSUL
500 ml bulion
3-4 linguri ulei
1 lingurita zahar
2 foi de dafin
1 1/2 lingura faina
1-2 linguri otet
usturoi
piper
sare
PREPARARE:
Chiftelutele se prepara dupa reteta de aici
SOSUL
Se pune uleiul la incins intr-o craticioara pe foc, se adauga bulionul si se lasa sa se caleasca putin. Se toarna cam 3 cani de apa si se lasa sa fiarba cateva minute. Se prepara rantasul din faina si apa, se toarna usor peste sosul de bulion amestecand incontinuu sa nu se formeze cocoloase si se lasa in continuare sa fiarba pentru 10-15 minute. Se adauga apoi zaharul, foile de dafin, otetul si chiftelutele, se potriveste sosul de sare si piper, se mai lasa sa dea cateva clocote, dupa care se da deoparte si se pune usturoiul pisat. Se serveste cu piure de cartofi sau diverse garnituri.
POFTA BUNA!
PIURE DE CARTOFI
INGREDIENTE:
1 kg cartofi
100 gr margarina
lapte
sare
ulei
PREPARARE:
Se curata cartofii de coaja, se spala, apoi se taie in bucati potrivite. Se pun intr-un vas si se toarna apa cat sa ii acopere bine. Se adauga un praf de sare si putin ulei ca sa nu se formeze acea spuma in timpul fiertului. Dupa ce incepe apa sa clocoteasca, cartofii se fierb la foc mic. Cand sunt gata se scurg de apa, se adauga margarina si sarea si se paseaza bine. Se toarna treptat laptele fierbinte (pana ajunge pireul la consistenta dorita) si se amesteca energic cu o lingura de lemn, pana devine pufos. Laptele trebuie sa fie neaparat fierbinte. Daca se foloseste lapte rece pireul va deveni cleios.
POFTA BUNA!
1 kg cartofi
100 gr margarina
lapte
sare
ulei
PREPARARE:
Se curata cartofii de coaja, se spala, apoi se taie in bucati potrivite. Se pun intr-un vas si se toarna apa cat sa ii acopere bine. Se adauga un praf de sare si putin ulei ca sa nu se formeze acea spuma in timpul fiertului. Dupa ce incepe apa sa clocoteasca, cartofii se fierb la foc mic. Cand sunt gata se scurg de apa, se adauga margarina si sarea si se paseaza bine. Se toarna treptat laptele fierbinte (pana ajunge pireul la consistenta dorita) si se amesteca energic cu o lingura de lemn, pana devine pufos. Laptele trebuie sa fie neaparat fierbinte. Daca se foloseste lapte rece pireul va deveni cleios.
POFTA BUNA!
20 februarie 2012
CHIFTELUTE DIN CARNE DE PORC
INGREDIENTE:
1 kg carne tocata de porc
1/2 franzela (mai uscata)
2 oua mari
usturoi pisat (dupa gust)
vegeta
sare
faina
ulei pentru prajit
PREPARARE:
Se pune carnea tocata intr-un vas incapator si se amesteca cu painea inmuiata in apa si stoarsa foarte bine, apoi ouale, usturoiul pisat, vegeta si sare dupa gust. Se amesteca pana se leaga bine compozitia. Se ia cu lingura din compozitia de carne si se formeaza cu podul palmei chiftelute rotunde care se tavalesc prin faina. Se indeparteaza surplusul de faina, dupa care se prajesc in baie de ulei incins. Se servesc atat calde cat si reci, simple sau cu diverse garnituri si sosuri.
POFTA BUNA!
1 kg carne tocata de porc
1/2 franzela (mai uscata)
2 oua mari
usturoi pisat (dupa gust)
vegeta
sare
faina
ulei pentru prajit
PREPARARE:
Se pune carnea tocata intr-un vas incapator si se amesteca cu painea inmuiata in apa si stoarsa foarte bine, apoi ouale, usturoiul pisat, vegeta si sare dupa gust. Se amesteca pana se leaga bine compozitia. Se ia cu lingura din compozitia de carne si se formeaza cu podul palmei chiftelute rotunde care se tavalesc prin faina. Se indeparteaza surplusul de faina, dupa care se prajesc in baie de ulei incins. Se servesc atat calde cat si reci, simple sau cu diverse garnituri si sosuri.
POFTA BUNA!
Etichete:
APERITIVE,
PREPARATE DIN CARNE TOCATA
15 februarie 2012
TORT INIMA
Cu aceasta reteta particip la provocarea lunii februarie Dulce Romanie, gazduita de aceasta data de VIO.
INGREDIENTE:
BLAT
6 oua
90 gr zahar
60 gr faina
15 gr amidon
20 gr cacao
un praf de sare
CREMA DE IAURT
200 gr iaurt
150 ml frisca lichida
75 gr zahar
1 1/2 lingurita gelatina
1 borcan compot de visine (720 ml)
CREMA DE CIOCOLATA
180 gr ciocolata alba (Primola)
6 linguri frisca lichida
50 gr unt
50 ml lichior Angelli (sau coniac)
GLAZURA
270 gr ciocolata alba (Primola)
100 ml frisca lichida
30 gr unt
PREPARARE:
BLAT
Se separa ouale. Galbenusurile se freaca cu zaharul, iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare dupa care se adauga in galbenusuri. Se incorporeaza apoi faina, amidonul si cacaua, toate cernute. Se toarna compozitia de blat in forma de inima, tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor pentru cca 10-12 minute. Se face testul cu scobitoarea.
CREMA DE IAURT
Se hidrateaza gelatina in 150 ml zeama de compot de visine, apoi se dizolva pe baie de aburi (nu trebuie sa fiarba). Se lasa sa se raceasca. Se amesteca iaurtul cu zaharul, se adauga compozitia cu gelatina peste iaurt, apoi se incorporeaza frisca batuta bine. Se baga crema la frigider pentru cca. 20-30 de minute.
CREMA DE CIOCOLATA
Se pune ciocolata si frisca intr-un vas pe baie de aburi si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se ia de pe foc si se adauga alcoolul. Se lasa sa se raceasca apoi se incorporeaza in untul frecat spuma.
GLAZURA
Toate ingredientele se pun intr-un vas pe baie de aburi si se amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza perfect. Cand este gata se da de pe foc si se lasa putin sa se raceasca .
ASAMBLARE
Se taie blatul pe jumatate, se tapeteaza tava in care am copt blatul, cu o folie transparenta, se aseaza prima felie de blat si se insiropeaza cu zeama de la compot. Se toarna apoi crema de iaurt si se baga la frigider pentru aproximativ o ora, dupa care se scoate si se aseaza peste crema un strat de visine fara samburi si bine scurse. Deasupra lor se toarna crema de ciocolata. Se aseaza a doua felie de blat insiropata tot cu zeama de compot si se da din nou la frigider pentru inca 2-3 ore. Dupa ce s-a intarit si crema de ciocolata, se rastoarna tortul pe un platou, se indeparteaza folia transparenta apoi se imbraca tortul cu glazura de ciocolata alba si se orneaza dupa preferinta.
POFTA BUNA !
INGREDIENTE:
BLAT
6 oua
90 gr zahar
60 gr faina
15 gr amidon
20 gr cacao
un praf de sare
CREMA DE IAURT
200 gr iaurt
150 ml frisca lichida
75 gr zahar
1 1/2 lingurita gelatina
1 borcan compot de visine (720 ml)
CREMA DE CIOCOLATA
180 gr ciocolata alba (Primola)
6 linguri frisca lichida
50 gr unt
50 ml lichior Angelli (sau coniac)
GLAZURA
270 gr ciocolata alba (Primola)
100 ml frisca lichida
30 gr unt
PREPARARE:
BLAT
Se separa ouale. Galbenusurile se freaca cu zaharul, iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare dupa care se adauga in galbenusuri. Se incorporeaza apoi faina, amidonul si cacaua, toate cernute. Se toarna compozitia de blat in forma de inima, tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor pentru cca 10-12 minute. Se face testul cu scobitoarea.
CREMA DE IAURT
Se hidrateaza gelatina in 150 ml zeama de compot de visine, apoi se dizolva pe baie de aburi (nu trebuie sa fiarba). Se lasa sa se raceasca. Se amesteca iaurtul cu zaharul, se adauga compozitia cu gelatina peste iaurt, apoi se incorporeaza frisca batuta bine. Se baga crema la frigider pentru cca. 20-30 de minute.
CREMA DE CIOCOLATA
Se pune ciocolata si frisca intr-un vas pe baie de aburi si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se ia de pe foc si se adauga alcoolul. Se lasa sa se raceasca apoi se incorporeaza in untul frecat spuma.
GLAZURA
Toate ingredientele se pun intr-un vas pe baie de aburi si se amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza perfect. Cand este gata se da de pe foc si se lasa putin sa se raceasca .
ASAMBLARE
Se taie blatul pe jumatate, se tapeteaza tava in care am copt blatul, cu o folie transparenta, se aseaza prima felie de blat si se insiropeaza cu zeama de la compot. Se toarna apoi crema de iaurt si se baga la frigider pentru aproximativ o ora, dupa care se scoate si se aseaza peste crema un strat de visine fara samburi si bine scurse. Deasupra lor se toarna crema de ciocolata. Se aseaza a doua felie de blat insiropata tot cu zeama de compot si se da din nou la frigider pentru inca 2-3 ore. Dupa ce s-a intarit si crema de ciocolata, se rastoarna tortul pe un platou, se indeparteaza folia transparenta apoi se imbraca tortul cu glazura de ciocolata alba si se orneaza dupa preferinta.
POFTA BUNA !
08 februarie 2012
CHOUX A LA CREME
INGREDIENTE:
COJI:
300 ml apa
100 ml ulei
200 gr faina
6 oua
1 fiola esenta de vanilie
un praf de sare
CREMA:
1 l lapte
300 gr zahar
10 linguri faina
200 gr margarina
3 oua
1 fiola esenta de vanilie
DECOR
frisca batuta
zahar pudra cu aroma de vanilie
PREPARARE:
COJI:
Se pune apa, uleiul si praful de sare sa fiarba la foc potrivit. Cand incepe sa clocoteasca se adauga toata cantitatea de faina si se amesteca repede cu o lingura de lemn pana ce aluatul se omogenizeaza si se desprinde de pe peretii vasului. Se da vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca dupa care se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Nu se adauga urmatorul ou pana ce primul nu este bine omogenizat. La final se pune esenta de vanilie. Cu ajutorul unui pos cu sprit se formeaza rozete mici, pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava in cuptorul incins si se coc cca 20-25 de minute (in functie de cuptor), iar in primele 15 minute sub nicio forma nu se deschide usa cuptorului. Dupa ce se scot din cuptor se lasa sa se raceasca. Cojile calde fiind, nu se pun unele peste altele ca se vor lasa.
CREMA:
Se amesteca bine zaharul, faina si ouale cu putin lapte caldut pana se omogenizeaza, apoi se toarna restul de lapte si se pune pe foc mic amestecand mereu pana se obtine o crema mai groasa precum budinca. Se lasa apoi sa se raceasca putin dupa care se incorporeaza margarina taiata bucatele si la sfarsit esenta de vanilie.
Se taie gogoselele pe jumatate, dar nu de tot, se umplu cu un strat de crema, deasupra se pune frisca batuta, apoi se aseaza la loc capacul si se decoreaza cu zahar pudra.
POFTA BUNA!
COJI:
300 ml apa
100 ml ulei
200 gr faina
6 oua
1 fiola esenta de vanilie
un praf de sare
CREMA:
1 l lapte
300 gr zahar
10 linguri faina
200 gr margarina
3 oua
1 fiola esenta de vanilie
DECOR
frisca batuta
zahar pudra cu aroma de vanilie
PREPARARE:
COJI:
Se pune apa, uleiul si praful de sare sa fiarba la foc potrivit. Cand incepe sa clocoteasca se adauga toata cantitatea de faina si se amesteca repede cu o lingura de lemn pana ce aluatul se omogenizeaza si se desprinde de pe peretii vasului. Se da vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca dupa care se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Nu se adauga urmatorul ou pana ce primul nu este bine omogenizat. La final se pune esenta de vanilie. Cu ajutorul unui pos cu sprit se formeaza rozete mici, pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava in cuptorul incins si se coc cca 20-25 de minute (in functie de cuptor), iar in primele 15 minute sub nicio forma nu se deschide usa cuptorului. Dupa ce se scot din cuptor se lasa sa se raceasca. Cojile calde fiind, nu se pun unele peste altele ca se vor lasa.
CREMA:
Se amesteca bine zaharul, faina si ouale cu putin lapte caldut pana se omogenizeaza, apoi se toarna restul de lapte si se pune pe foc mic amestecand mereu pana se obtine o crema mai groasa precum budinca. Se lasa apoi sa se raceasca putin dupa care se incorporeaza margarina taiata bucatele si la sfarsit esenta de vanilie.
Se taie gogoselele pe jumatate, dar nu de tot, se umplu cu un strat de crema, deasupra se pune frisca batuta, apoi se aseaza la loc capacul si se decoreaza cu zahar pudra.
POFTA BUNA!
07 februarie 2012
PREMIU DE LA STEFY SI DIA MAR
UN PREMIU SPECIAL DE LA CAMY
Iti multumesc Camy, atat pentru premiu cat si pentru cuvintele frumoase pe care mi le adresezi! Camy, este o gopodina minunata, careia ii urmaresc cu mare placere blogul si pot sa spun ca are retete excelente!
Frumosul buchet de flori il voi darui tuturor bloggeritelor.
Va pup si va doresc o zi cat mai buna!
Frumosul buchet de flori il voi darui tuturor bloggeritelor.
Va pup si va doresc o zi cat mai buna!
04 februarie 2012
PREMIU DE LA ADELA SI LAURA
Din nou premii, acum de la ADELA si LAURA carora le multumesc mult ca s-au gandit la mine si imi cer scuze de intarziere.
Regulile premiului:
1. Aminteste persoana care ti-a acordat premiul printr-un link catre blogul ei
2. Raspunde intrebarilor care insotesc premiul
3. Spune ceva despre tine ce nu ai mai spus nimanui pe blog
4. Premiaza cate bloguri crezi tu ca merita acest premiu
5. Asigura-te ca anunti proprietarii blogurilor ca au primit acest premiu
Iar acum intrebarile:
1. Care este produsul de machiaj preferat ?
- rujul
2. Care a fost trend-ul preferat in anul 2011 ?
-chiar nu stiu
3. Care este desertul tau preferat ?
- tiramisul si inghetata
4. Culoarea preferata ?
-verde, galben
5. Care este prenumele tau?
- Cornelia
6. Care este ultima melodie pe care ai ascultat-o ?
- Céline Dion - My Heart Will Go On
7. Pisici sau caini ?
-caini
Despre mine ...nu suport minciuna.
Ofer acest premiu cu toata dragostea:
LORI
LILI
CAMY
IN BUCATARIE CU AZIZ
YAYA
SYMY'S CAKES
MIREMIRC
MILLICA'S CAKES
MADALINA
STEFY
Si aceste doua premii, desi le-am mai primit, nu se putea sa o refuz pe draga mea ADELA. Iti multumesc din suflet !
Am mentionat doar cateva bloguri, dar vreau sa daruiesc aceste premii tuturor celor din lista mea de bloguri.
Va imbratisez cu drag si un weekend placut tuturor!
Regulile premiului:
1. Aminteste persoana care ti-a acordat premiul printr-un link catre blogul ei
2. Raspunde intrebarilor care insotesc premiul
3. Spune ceva despre tine ce nu ai mai spus nimanui pe blog
4. Premiaza cate bloguri crezi tu ca merita acest premiu
5. Asigura-te ca anunti proprietarii blogurilor ca au primit acest premiu
Iar acum intrebarile:
1. Care este produsul de machiaj preferat ?
- rujul
2. Care a fost trend-ul preferat in anul 2011 ?
-chiar nu stiu
3. Care este desertul tau preferat ?
- tiramisul si inghetata
4. Culoarea preferata ?
-verde, galben
5. Care este prenumele tau?
- Cornelia
6. Care este ultima melodie pe care ai ascultat-o ?
- Céline Dion - My Heart Will Go On
7. Pisici sau caini ?
-caini
Despre mine ...nu suport minciuna.
Ofer acest premiu cu toata dragostea:
LORI
LILI
CAMY
IN BUCATARIE CU AZIZ
YAYA
SYMY'S CAKES
MIREMIRC
MILLICA'S CAKES
MADALINA
STEFY
Si aceste doua premii, desi le-am mai primit, nu se putea sa o refuz pe draga mea ADELA. Iti multumesc din suflet !
Am mentionat doar cateva bloguri, dar vreau sa daruiesc aceste premii tuturor celor din lista mea de bloguri.
Va imbratisez cu drag si un weekend placut tuturor!
02 februarie 2012
TUPEUL CELOR CARE FURA RETETE
Sa vedeti ce email am primit de la Lucretia Popescu de pe site-ul retete-sanatoase.....cel cu retete furate...
"Buna seara.Am impresia ca ma luati la misto. De unde spuneti ca fur eu retetele? Am luat de la dumneavoastra vreo reteta? Spuneti ca aceasta reteta http://www.retete-sanatoase.ro/budinca-ciocolata-cafea/ am furat-o de la dumneavoastra. Aveti vreo dovada in acest sens?"
Bineinteles ca i-am dat raspunsul pe masura. Eu i-am lasat mesaje numai la retetele mele ......mesaje care de fapt nici nu apar. De ce oare le-au sters?........
Asa cum i-am transmis in mesaj, ii repet si aici pe blog:
Draga Lucretia Popescu tu FURI si tot tu ai tupeu ?!!!!!!!!!!
Sa vedeti si voi fetelor, pana unde duce tupeul lor!!!!
"Buna seara.Am impresia ca ma luati la misto. De unde spuneti ca fur eu retetele? Am luat de la dumneavoastra vreo reteta? Spuneti ca aceasta reteta http://www.retete-sanatoase.
Bineinteles ca i-am dat raspunsul pe masura. Eu i-am lasat mesaje numai la retetele mele ......mesaje care de fapt nici nu apar. De ce oare le-au sters?........
Asa cum i-am transmis in mesaj, ii repet si aici pe blog:
Draga Lucretia Popescu tu FURI si tot tu ai tupeu ?!!!!!!!!!!
Sa vedeti si voi fetelor, pana unde duce tupeul lor!!!!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)