INGREDIENTE:
COJI:
300 ml apa
100 ml ulei
200 gr faina
6 oua
1 fiola esenta de vanilie
un praf de sare
CREMA:
1 l lapte
300 gr zahar
10 linguri faina
200 gr margarina
3 oua
1 fiola esenta de vanilie
DECOR
frisca batuta
zahar pudra cu aroma de vanilie
PREPARARE:
COJI:
Se pune apa, uleiul si praful de sare sa fiarba la foc potrivit. Cand incepe sa clocoteasca se adauga toata cantitatea de faina si se amesteca repede cu o lingura de lemn pana ce aluatul se omogenizeaza si se desprinde de pe peretii vasului. Se da vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca dupa care se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Nu se adauga urmatorul ou pana ce primul nu este bine omogenizat. La final se pune esenta de vanilie. Cu ajutorul unui pos cu sprit se formeaza rozete mici, pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava in cuptorul incins si se coc cca 20-25 de minute (in functie de cuptor), iar in primele 15 minute sub nicio forma nu se deschide usa cuptorului. Dupa ce se scot din cuptor se lasa sa se raceasca. Cojile calde fiind, nu se pun unele peste altele ca se vor lasa.
CREMA:
Se amesteca bine zaharul, faina si ouale cu putin lapte caldut pana se omogenizeaza, apoi se toarna restul de lapte si se pune pe foc mic amestecand mereu pana se obtine o crema mai groasa precum budinca. Se lasa apoi sa se raceasca putin dupa care se incorporeaza margarina taiata bucatele si la sfarsit esenta de vanilie.
Se taie gogoselele pe jumatate, dar nu de tot, se umplu cu un strat de crema, deasupra se pune frisca batuta, apoi se aseaza la loc capacul si se decoreaza cu zahar pudra.
POFTA BUNA!
08 februarie 2012
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
O bunatate, ador dulciurile cu aceste coji cu diferite umpluturi. Immi vine sa devorez tot de acolo :) Pupicei si o seara placuta!
RăspundețiȘtergeremmmmhhh!!! Mamma mia che deliziaaa!!! Sei proprio una brava pasticcera! Un bacione cara.
RăspundețiȘtergereMmm, tare bune!!!Preferatele mele!Pupici!
RăspundețiȘtergereTare bune! Yammmy!
RăspundețiȘtergereCe bune si ce frumos le-ai prezentat ! Tare mult imi plac si mie.
RăspundețiȘtergerepupici
Arata foarte bine si cred ca sunt delicioase!Pupici!
RăspundețiȘtergereAdela, intr-adevar sunt grozave cojile astea. Un platou e pentru tine, pupici!
ȘtergereManuela, multumesc mult! Pupici!
RăspundețiȘtergereLicuta, si ale mele, pupici!
ȘtergereFancy, multumesc mult, pupici!
ȘtergereLia, multumesc frumos! Pupici!
ȘtergereLangmina, multumesc frumos! Pupici!
Ștergeremmm...ce bune sunt!
RăspundețiȘtergereO doamne de la Craciun ma chinuie gandul la ele si la amandine si tot imi dau peste mana :)))dar nu cred sa mai rezist mult!!!!!!!
RăspundețiȘtergereWouuuu Nely draga ce pofta mi-ai facut! Sunt una din preferatele mele!!!Si eu vreau,dar nu o bucata ca nu e suficient pentru mine :D,ci o farfurie intreagaaaa!:D:))Arata foarte bine!Pupici!
RăspundețiȘtergereCe bine arata, delicioase !!! Pupici !
RăspundețiȘtergerearata ff bine!!
RăspundețiȘtergereМ-м-м-м! ПЕРФЕКТО ПОДНЕСЕНО!
RăspundețiȘtergereTare mult imi plac,si cu toate astea nu am facut demult.Sevesc de la tine.Pup!
RăspundețiȘtergereSuper bune ! Imi plac f mult ! :)
RăspundețiȘtergerePassei para uma visitinha.
RăspundețiȘtergereAs imagens dão água na boca.
Receita deliciosa!!!
Boa semana!
Beijinhos.
Brasil
(⁀‵⁀,)
¸`⋎´
¸.•°`♥
Delicioaseeeeeeeeee!
RăspundețiȘtergereDraga mea Nely,am incercat mai multe retete de "coji" si trebuie sa recunosc ca m-am oprit la reteta ta.Mi-au iesit "ca la carte".Iti multumesc si te pup cu drag.
RăspundețiȘtergereRamona Alina, sunt intr-adevar tare bune!
ȘtergereIn bucatarie cu Aziz, nici eu nu as rezista la asa bunatate!
Camy Sweet, serveste cat doresti tu. Pupici!
Laura, multumesc frumos! Pupici!
Alinutzika, multumesc frumos!
Нели, multumesc frumos!
DiaMar-bucataria galbena, serveste cu incredere. Pupici!
Miremirc, multumesc frumos!
Magia da Inês, multumesc de vizita si o saptamana placuta si tie! Pupici!
What's for dessert?, multumesc frumos!
Dan si Ionela Dumitru, multumesc frumos!
Andrea's Cake, ma bucur de reusita. Cu reteta asta niciodata nu am dat gres. Si eu te pup si iti multumesc de vizita!
me encantan los choux es una pasta exquisita y delicada,abrazos y abrazos.
RăspundețiȘtergereMi-e dor de aceasta prajitura.
RăspundețiȘtergerePup si o zi frumoasa iti doresc!