INGREDIENTE:
file de pangasius
faina
malai
sare
ulei pentru prajit
PREPARARE:
Se lasa pestele la decongelat apoi la scurs. Se presara sare pe ambele parti si se lasa asa cca. 10 min. Faina se amesteca cu malaiul ( pun mai putina faina si mai mult malai), se tavaleste pestele si pe o parte si pe cealalta in acest amestec si se lasa pe un tocator 10-15 min pana se intareste malaiul pe el. In felul asta nu se mai imprastie malaiul in tigaie. Se pune la prajit in tigaie cu ulei incins, la foc mediu. Nu se tine prea mult la prajit ca se usuca. Am servit cu mamaliguta calda si pasta de usturoi.POFTA BUNA!
31 mai 2010
30 mai 2010
FRIGARUI SI COSTITA LA GRATAR
Saptamana trecuta am avut pofta de frigarui si costita la gratar, dar... pentru ca nu am putut merge la un gratar la iarba verde, am facut pe gratarul din cuptorul aragazului.......
Frigaruile din:
carne de porc (mai cu grasime)
rosii
ardei gras rosu si galben
ceapa uscata
sare
condimente
Preparate ca aici si servite alaturi de pasta de usturoi verde (usturoiul trecut prin masina de tocat carne apoi frecat cu 1/2 lingurita otet, ulei si sare), salata de rosii cu castraveti, ceapa verde, ceapa uscata, marar, sare si ulei. Langa frigarui am pus si cateva bucati de costita. Toate astea cu pitute calde si bune. POFTA BUNA!
Frigaruile din:
carne de porc (mai cu grasime)
rosii
ardei gras rosu si galben
ceapa uscata
sare
condimente
Preparate ca aici si servite alaturi de pasta de usturoi verde (usturoiul trecut prin masina de tocat carne apoi frecat cu 1/2 lingurita otet, ulei si sare), salata de rosii cu castraveti, ceapa verde, ceapa uscata, marar, sare si ulei. Langa frigarui am pus si cateva bucati de costita. Toate astea cu pitute calde si bune. POFTA BUNA!
26 mai 2010
DIN NOU PREMII
Premii de la draga de EVELINA careia ii multumesc ca se gandeste mereu la mine.
Le-am primit cu multa bucurie, si....daca eu am primit, trebuie sa si daruiesc, nu?!...deci cu tot sufletul pentru:
http://gulasunguresc.blogspot.com/
http://prajiturisitorturi.blogspot.com/
http://sognidimihaela.blogspot.com/
http://adellaida.blogspot.com/
http://mmihalache.blogspot.com/
http://silvia-gusturisiarome.blogspot.com/
http://panseluta-violet.blogspot.com/
Le-am primit cu multa bucurie, si....daca eu am primit, trebuie sa si daruiesc, nu?!...deci cu tot sufletul pentru:
http://gulasunguresc.blogspot.com/
http://prajiturisitorturi.blogspot.com/
http://sognidimihaela.blogspot.com/
http://adellaida.blogspot.com/
http://mmihalache.blogspot.com/
http://silvia-gusturisiarome.blogspot.com/
http://panseluta-violet.blogspot.com/
25 mai 2010
PILAF DE OREZ CU PUI
INGREDIENTE:
3 pulpe intregi de pui
1 cana plina cu orez
4 cani de apa
3 cepe uscate
1 legatura ceapa verde
1 legatura de marar
1 morcov
ulei
sare
piper
vegeta
PREPARARE:
Pulpele se parlesc, se spala bine, se sterg si se pun la prajit in tigaia de teflon cu putin ulei. Cand sunt gata se scot si se lasa deoparte pana pregatim orezul.
Se toaca ceapa cubulete, morcovul se da pe razatoarea mare si se pun la calit intr-o cratita cu uleiul incins (am folosit uleiul de la pulpe). Se adauga orezul bine spalat si scurs, se caleste si el amestecand mereu sa nu se lipeasca. Apa se fierbe si se toarna peste compozitia de orez. Se stinge focul, se adauga sarea, piperul, mararul tocat, vegeta, se amesteca toate si se baga cratita la cuptor. Cand orezul a fiert de jumatate se pun pulpele deasupra si se da din nou la cuptor. Daca este cazul se mai adauga apa calda. Fiecare dupa cum doreste. Orezul nu trebuie sa fiarba prea mult ca se sfarama. Se serveste cu acritura. POFTA BUNA!
DROB DE PORC, PUI SI CIUPERCI
Un drob facut cu ce am avut prin lada si frigider....
INGREDIENTE:
2 inimi de porc
2 rinichi de porc
500 gr ficat de pui
4 pipote de pui (de la pui de tara)
grasime de porc
700 gr ciuperci proaspete
2 legaturi ceapa verde
2 legaturi usturoi verde
5 oua crude
1 ou pentru uns drobul
4 oua fierte
leustean
marar
piper
sare
ulei
PREPARARE:
Maruntaiele se pun la fiert in apa cu sare si se spumuiesc de cate ori este cazul. Ceapa si usturoiul verde se pun la calit in ulei impreuna cu ciupercile. Cand sunt gata, maruntaiele se lasa putin la rece iar ciupercile cu ceapa si usturoiul se scurg de plusul de ulei, apoi se trec prin masina de tocat carne impreuna cu grasimea de porc, Se amesteca toate cu ouale batute si verdeata tocata marunt. Se potriveste de sare, piper si vegeta daca dorim. Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt se pune un strat din compozitia de drob, se aseaza ouale fierte apoi se acopera cu alt strat din compozitie. Se baga la cuptor, se tine pana se rumeneste apoi se unge cu oul batut dupa care se baga din nou la cuptor pana se rumeneste bine si oul de deasupra.POFTA BUNA!
SPAGHETTI CU BRANZA LA CUPTOR
INGREDIENTE:
400 gr spaghetti
500 gr branza ( amestec branza de vaci cu telemea)
4-5 oua
7 linguri de zahar ( fiecare cum doreste)
3 linguri smantana
150 ml lapte
coaja de lamaie rasa
1 lingura de ulei
zahar pudra cu aroma de vanilie
margarina pentru uns tava
PREPARARE:
Se pun pastele la fiert cca 15-20 min. in apa clocotita cu o lingura de ulei ca sa nu se lipeasca. Intr-un castron mai mare se sfarama branza cu ajutorul unei furculite apoi se amesteca cu ouale batute, zaharul, smantana, laptele si coaja de lamaie. Se scurg pastele si se rastoarna peste compozitia de branza. Se amesteca bine si se toarna in tava unsa cu margarina. Se baga la cuptor si se tin pana se formeaza o crusta. Deasupra se presara zahar pudra cu aroma de vanilie.POFTA BUNA!
19 mai 2010
CHIFTELUTE DIN PIEPT DE PUI SI CIUPERCI
INGREDIENTE:
1 piept de pui
1 kg ciuperci proaspete
2 legaturi ceapa verde
2 legaturi usturoi verde
1 lingura smantana
2 felii de paine
1 legatura marar
1 ou
sare
piper
PREPARARE:
Pieptul de pui si ciupercile curatate, spalate si scurse bine se trec prin masina de tocat carne. Ceapa si usturoiul verde se taie felii si se pun la calit in putin ulei. Se scurg apoi de ulei si se dau prin masina de tocat impreuna cu feliile de paine. Painea nu se inmoaie in nimic pentru ca va absorbi din uleiul care totusi mai ramane de la ceapa si usturoi apoi din zeama ce o va lasa ciupercile tocate. Se amesteca toate impreuna cu mararul tocat marunt, oul, smantana, piperul si sarea. Va rezulta o compozitie moale. Se formeaza chiftelutele, se tavalesc prin faina de doua ori apoi se pun imediat la prajit in tigaia cu ulei incins. Sunt delicioase, POFTA BUNA!
18 mai 2010
PRAJITURA CU BRANZA
INGREDIENTE:
ALUATUL DE CACAO:
1 pahar faina
1/2 pahar zahar pudra
1 ou
100 gr margarina
2 linguri cacao
2 pahare lapte
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
UMPLUTURA:
500 gr branza de vaci bine scursa de zer
1 pahar zahar pudra
2 oua
80 gr unt
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de lamaie
50 gr stafide
2 linguri faina
GLAZURA:
3 linguri apa
5 linguri zahar
3 linguri cacao
1 lingura unt sau margarina
2 linguri nuca de cocos pentru ornat
PREPARARE:
ALUATUL DE CACAO
Se freaca spuma margarina cu zaharul pudra si zaharul vanilat, se adauga cacaua, oul, apoi laptele treptat si faina amestecata cu praful de copt. Aluatul trebuie sa fie de consistenta celui de chec.
UMPLUTURA
Se freaca untul cu zaharul si galbenusurile, se adauga branza, faina, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si stafidele. La final se incorporeaza albusurile batute spuma. Intr-o cratita cu diametrul de 26 cm unsa cu margarina si tapetata cu faina se toarna 3/4 din aluat, se baga la cuptor pana se intareste putin, apoi se scoate si se pune crema de branza iar deasupra restul de aluat si se baga din nou la cuptor.
Intre timp se pregateste glazura:
se fierb toate ingredientele amestecand continuu pana se face ca o smantana groasa. Se toarna glazura calduta peste prajitura deja rece iar deasupra se presara nuca de cocos.POFTA BUNA!
ALUATUL DE CACAO:
1 pahar faina
1/2 pahar zahar pudra
1 ou
100 gr margarina
2 linguri cacao
2 pahare lapte
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
UMPLUTURA:
500 gr branza de vaci bine scursa de zer
1 pahar zahar pudra
2 oua
80 gr unt
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de lamaie
50 gr stafide
2 linguri faina
GLAZURA:
3 linguri apa
5 linguri zahar
3 linguri cacao
1 lingura unt sau margarina
2 linguri nuca de cocos pentru ornat
PREPARARE:
ALUATUL DE CACAO
Se freaca spuma margarina cu zaharul pudra si zaharul vanilat, se adauga cacaua, oul, apoi laptele treptat si faina amestecata cu praful de copt. Aluatul trebuie sa fie de consistenta celui de chec.
UMPLUTURA
Se freaca untul cu zaharul si galbenusurile, se adauga branza, faina, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si stafidele. La final se incorporeaza albusurile batute spuma. Intr-o cratita cu diametrul de 26 cm unsa cu margarina si tapetata cu faina se toarna 3/4 din aluat, se baga la cuptor pana se intareste putin, apoi se scoate si se pune crema de branza iar deasupra restul de aluat si se baga din nou la cuptor.
Intre timp se pregateste glazura:
se fierb toate ingredientele amestecand continuu pana se face ca o smantana groasa. Se toarna glazura calduta peste prajitura deja rece iar deasupra se presara nuca de cocos.POFTA BUNA!
17 mai 2010
SALATA DE CARTOFI CU PIEPT DE PUI
INGREDIENTE:
piept de pui
cartofi
ceapa verde
ridichi
maioneza
smantana
iaurt
patrunjel
sare
PREPARARE:
Se fierb cartofii si pieptul de pui. Cartofii se taie cuburi, pieptul de pui fasii, ceapa verde taiata fin, ridichile rondele (daca sunt mari se dau pe jumatate), patrunjelul se taie marunt si se amesteca toate cu maioneza, smantana, putin iaurt si sare. POFTA BUNA!
piept de pui
cartofi
ceapa verde
ridichi
maioneza
smantana
iaurt
patrunjel
sare
PREPARARE:
Se fierb cartofii si pieptul de pui. Cartofii se taie cuburi, pieptul de pui fasii, ceapa verde taiata fin, ridichile rondele (daca sunt mari se dau pe jumatate), patrunjelul se taie marunt si se amesteca toate cu maioneza, smantana, putin iaurt si sare. POFTA BUNA!
PREMII DE LA PANSY
Iarasi premii frumoase, de data asta de la PANSY , careia ii multumesc din suflet atat pentru premii cat si pentru faptul ca-mi viziteaza blogul mai tot timpul si...totodata pentru sfaturile ei bune. Deci, inca odata MULTUMESC PANSY!
La randul meu ofer premiile tuturor gospodinelor.
La randul meu ofer premiile tuturor gospodinelor.
PREMII SUPERBE
Premii frumoase primite de la MIRELA, si tin sa-i multumesc mult ca s-a gandit la mine.
Deci....voi incepe saptamana zambind...:)
Daruiesc aceste premii tuturor vizitatorilor mei dragi. Pupici si o saptamana cat mai placuta va doresc!
Deci....voi incepe saptamana zambind...:)
Daruiesc aceste premii tuturor vizitatorilor mei dragi. Pupici si o saptamana cat mai placuta va doresc!
16 mai 2010
PRAJITURA CU ANANAS
INGREDIENTE:
BLAT
6 oua
4 linguri apa
10 linguri zahar
10 linguri faina
2 linguri ulei
1/2 pachet praf de copt
CREMA
3 oua
5 linguri cu faina
250 gr zahar
500 ml lapte
1 pachet unt
esenta de vanilie
2 cutii compot de ananas
DECOR
3 plicuri de frisca
500 ml lapte
PREPARARE:
BLAT:
Se bat albusurile cu zaharul treptat, se adauga apa rece si se bate in continuare. Galbenusurile se freaca cu uleiul apoi se adauga usor in albusurile batute amestecand cu lingura de lemn. La final se incorporeaza faina cernuta amestecata cu praful de copt. Compozitia se pune intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie de copt. Se coace cca 20-25 de minute (in functie de fiecare cuptor).
CREMA:
Zaharul, faina si ouale se amesteca bine cu laptele sa nu ramana cocoloase, se pune pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa bine. La sfarsit se incorporeaza untul si esenta de vanilie.
ASAMBLAREA:
Se insiropeaza blatul cu siropul de la o cutie de ananas, se intinde crema calda peste blat iar deasupra se pun bucatile de ananas. Se bate frisca cu laptele rece si se orneaza prajitura.
POFTA BUNA!
BLAT
6 oua
4 linguri apa
10 linguri zahar
10 linguri faina
2 linguri ulei
1/2 pachet praf de copt
CREMA
3 oua
5 linguri cu faina
250 gr zahar
500 ml lapte
1 pachet unt
esenta de vanilie
2 cutii compot de ananas
DECOR
3 plicuri de frisca
500 ml lapte
PREPARARE:
BLAT:
Se bat albusurile cu zaharul treptat, se adauga apa rece si se bate in continuare. Galbenusurile se freaca cu uleiul apoi se adauga usor in albusurile batute amestecand cu lingura de lemn. La final se incorporeaza faina cernuta amestecata cu praful de copt. Compozitia se pune intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie de copt. Se coace cca 20-25 de minute (in functie de fiecare cuptor).
CREMA:
Zaharul, faina si ouale se amesteca bine cu laptele sa nu ramana cocoloase, se pune pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa bine. La sfarsit se incorporeaza untul si esenta de vanilie.
ASAMBLAREA:
Se insiropeaza blatul cu siropul de la o cutie de ananas, se intinde crema calda peste blat iar deasupra se pun bucatile de ananas. Se bate frisca cu laptele rece si se orneaza prajitura.
POFTA BUNA!
14 mai 2010
OUA CU CEAPA SI CIUPERCI
INGREDIENTE:
2 oua
2 fire de ceapa verde
7-8 ciuperci proaspete
1 lingura de smantana
ulei de masline
sare
PREPARARE:
Se curata ciupercile si ceapa, se spala bine apoi se taie felii. Se pun impreuna la calit in putin ulei de masline. Cand sunt gata se scot intr-un castron. Se prepara ouale ochiuri dupa care se scot, se pun peste ceapa si ciuperci si se sfarama cu ajutorul unei furculite.Se adauga smantana si se potriveste de sare.
Rapid si...foarte gustos.
POFTA BUNA!
2 oua
2 fire de ceapa verde
7-8 ciuperci proaspete
1 lingura de smantana
ulei de masline
sare
PREPARARE:
Se curata ciupercile si ceapa, se spala bine apoi se taie felii. Se pun impreuna la calit in putin ulei de masline. Cand sunt gata se scot intr-un castron. Se prepara ouale ochiuri dupa care se scot, se pun peste ceapa si ciuperci si se sfarama cu ajutorul unei furculite.Se adauga smantana si se potriveste de sare.
Rapid si...foarte gustos.
POFTA BUNA!
13 mai 2010
PITUTE COAPTE IN TUCI
INGREDIENTE:
500 gr de faina (de 650)
250 ml apa calduta
1 plic drojdie uscata (7 gr)
sare
PREPARARE:
Se pune faina intr-un vas, se adauga drojdia apoi treptat apa calduta si sarea. Se framanta aluatul pana ce nu se mai lipeste de maini apoi se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Cand este gata se imparte aluatul in 3 bucati cat de cat egale. Se presara faina pe masa de lucru, se ia o bucata si se intinde cu mana apoi se pune in tuciul incins fara a fi uns cu ulei. Se coace pe ambele parti la foc mediu. Cand este gata se scoate si se inveleste intr-un prosop de bucatarie sa nu se intareasca. La fel se procedeaza si cu celelalte bucati de aluat. Sunt foarte, foarte bune.POFTA BUNA!
500 gr de faina (de 650)
250 ml apa calduta
1 plic drojdie uscata (7 gr)
sare
PREPARARE:
Se pune faina intr-un vas, se adauga drojdia apoi treptat apa calduta si sarea. Se framanta aluatul pana ce nu se mai lipeste de maini apoi se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Cand este gata se imparte aluatul in 3 bucati cat de cat egale. Se presara faina pe masa de lucru, se ia o bucata si se intinde cu mana apoi se pune in tuciul incins fara a fi uns cu ulei. Se coace pe ambele parti la foc mediu. Cand este gata se scoate si se inveleste intr-un prosop de bucatarie sa nu se intareasca. La fel se procedeaza si cu celelalte bucati de aluat. Sunt foarte, foarte bune.POFTA BUNA!
SUPA DE PUI CU GALUSTI
INGREDIENTE:
carne de pui
1 morcov
1 radacina de patrunjel
1/2 de telina
1 ceapa
2 oua
8-9 linguri de gris
1 lingura de ulei
sare
patrunjel
leustean
PREPARARE:
Se spala bine bucatile de carne, se pun la fiert in apa cu sare si se spumuiesc de cate ori este nevoie. Dupa ce a fiert de jumatate se adauga morcovul, radacina de patrunjel si telina date pe razatoarea mare iar ceapa taiata marunt. Cand zarzavatul si carnea sunt aproape fierte se pregatesc galustile: se bat ouale bine cu un praf de sare, apoi se incorporeaza grisul putin cate putin iar la sfarsit se adauga o lingura de ulei. Compozitia trebuie sa fie precum o smantana groasa. Cu o lingura inmuiata in apa rece se ia din compozitia de galuste si se lasa usor in supa. Focul trebuie sa fie mic. Cand galustile incep sa se ridice, se toarna putina apa rece, se acopera oala si se lasa la fiert. La sfarsit se adauga patrunjel si leustean tocat.POFTA BUNA!
carne de pui
1 morcov
1 radacina de patrunjel
1/2 de telina
1 ceapa
2 oua
8-9 linguri de gris
1 lingura de ulei
sare
patrunjel
leustean
PREPARARE:
Se spala bine bucatile de carne, se pun la fiert in apa cu sare si se spumuiesc de cate ori este nevoie. Dupa ce a fiert de jumatate se adauga morcovul, radacina de patrunjel si telina date pe razatoarea mare iar ceapa taiata marunt. Cand zarzavatul si carnea sunt aproape fierte se pregatesc galustile: se bat ouale bine cu un praf de sare, apoi se incorporeaza grisul putin cate putin iar la sfarsit se adauga o lingura de ulei. Compozitia trebuie sa fie precum o smantana groasa. Cu o lingura inmuiata in apa rece se ia din compozitia de galuste si se lasa usor in supa. Focul trebuie sa fie mic. Cand galustile incep sa se ridice, se toarna putina apa rece, se acopera oala si se lasa la fiert. La sfarsit se adauga patrunjel si leustean tocat.POFTA BUNA!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)