INGREDIENTE:
nectarine
zahar
apa
PREPARARE:
Se aleg nectarinele mai tari, se spala, se taie in jumatati si se inlatura samburii. Se aseaza in borcane bine spalate si se adauga cate 4 linguri de zahar la fiecare borcan de 720 gr. apoi se umplu cu apa si se capseaza. Se pun borcanele la fiert intr-un vas cu apa rece (apa sa fie pana la capac) iar pe fundul vasului se aseaza un prosop sau ziare pentru a evita plesnirea borcanelor. Din momentul in care apa incepe sa clocoteasca se mai fierb 15 minute. Cand sunt gata, se scot borcanele si se pun cu gura in jos intr-o patura. Se tin invelite pana se racesc complet apoi se aseaza in camara.
POFTA BUNA!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Adoe nectarinele iar acest compot cred ca este o bunatate.
RăspundețiȘtergereAsa e Nely,am facut si eu dar nu foarte mult pentru ca la piticii mei nu prea le place in compot.In schimb mie imi place tare mult.
RăspundețiȘtergereO zi placuta!
ce de provizii ptr iarna , bravooo!!!
RăspundețiȘtergerebuna,
RăspundețiȘtergerescuza-ma, dar am o intrebare: in borcane, peste nectarine, pui apa rece sau apa calda?
multumesc anticipat