INGREDIENTE:
1 kg ciuperci proaspete
1 cutie cu 8 trunghiuri de branza topita
700 gr smantana
1 ceapa mare
1 lingura faina
usturoi
sare
piper
ulei
patrunjel
PENTRU PANE
3 oua
faina
pesmet
sare
ulei pentru prajit
PREPARARE:
Se curata ciupercile, se separa coditele, se spala si se lasa la scurs. Palariile ciupercilor se presara cu sare apoi se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc la foc iute in ulei. Ceapa tocata marunt, coditele ciupercilor tocate si ele se calesc in putin ulei, se adauga apoi o cana de apa calda si se lasa la fiert pana scade apa de jumatate. Se adauga faina bine amestecata ( fara cocoloase) cu branza topita si 1-2 linguri de smantana. Se amesteca bine dupa care se toarna si restul de smantana, sarea, piperul si putin patrunjel tocat fin. Se mai lasa foarte putin pe foc amestecand mereu sa nu se lipeasca apoi se stinge aragazul si se adauga usturoiul pisat. Acest sos se serveste peste ciupercile pane iar deasupra se presara patrunjel tocat.
POFTA BUNA!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Suntem mari fani ciuperci si nu lipsesc niciodată din frigider.Dar nu am făcut demult ciuperci pane,mulțumesc de idee!
RăspundețiȘtergereTi-au ieșit tare bine!
O seara plăcuta!
Mariana, si noua ne plac foarte mult si preparate in orice fel.Multumesc de compliment si weekend placut!
RăspundețiȘtergereCiao cara Nely, quando passo di qua, trovo sempre delle ricette davvero originali!! Questi funghi fatti così devono essere una goduria!! Bravissima!! bacioni.
RăspundețiȘtergereManuela, multumesc mult pentru apreciere si pentru cuvintele frumoase! Ma bucur ca-ti plac retetele mele. Weekend placut si pupici!
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata!Ciupercile imi plac si mie foarte mult in orice ~forma culinara~.
RăspundețiȘtergereÁÁÁ nagyon ennék belőle
RăspundețiȘtergereExcelenta idee! iubesc ciupercile si le manânc tocanita, prajite, murate dar asa...înca nu le-.am servit! Am sa probez, arata fantastic!
RăspundețiȘtergerete pup :) o zi buna!
Aoileu cum pot sa arate... ador ciupercile... iar acestea arata foarte apetisant... Sigur le voi incerca...
RăspundețiȘtergerea fost sotul in padure si mi-a cules oite,hiribe,galbiori si am facut topaluta cu sos alb,oite,prajite in ulei cu sare(sunt mai bune ca gratarele),am crezut c-o sa crap atatea am mancat,dar pane cu sos,n-am mai auzit arata bine,am sa le incerc
RăspundețiȘtergereHapleablog,multumesc! si noua ne plac muuuult...
RăspundețiȘtergereBianka, as manca in fiecare zi ciuperci....
RăspundețiȘtergereCARMEN, faptul ca ne plac foarte mult, am invatat sa le pregatesc in fel si chip...
RăspundețiȘtergereO zi buna si pupici!
Felis, ai sa vezi ce bune sunt.
RăspundețiȘtergereDoinitza, reteta o am dintr-o revista veche de "Practic in bucatarie" si curiozitatea m-a facut sa le incerc, apoi sa le tot prepar in acest fel. Crede-ma sunt excelente.
RăspundețiȘtergere