05 iulie 2010
BLAT DE TORT
Reteta acestui blat pufos o folosesc la mai toate torturile, numai cantitatile le modific in functie de cat de mic sau mare il doresc.
INGREDIENTE:
Pentru forma cu diam. de 28 cm.
8 oua
2 linguri apa
10 linguri zahar
2 linguri ulei
9 linguri faina
1 lingura cacao
1 praf de copt
PREPARARE:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu cele 2 linguri de apa rece apoi se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana ce se face bezea. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul si se incorporeaza usor in albusurile batute bine. Se adauga faina cu praful de copt cernute si se amesteca usor cu o lingura de lemn de sus in jos, iar la sfarsit cacaua si ea cernuta. Se toarna compozitia intr-o forma de tort unsa cu margarina (ulei) si tapetata cu faina sau mai simplu se foloseste hartie de copt si se introduce in cuptorul incins pentru cca. 25-30 de minute (in functie de cuptor). Dupa ce s-a racit se taie in 2 sau 3 felii si se umple cu orice fel de crema.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Te ha quedado perfecta!
RăspundețiȘtergereDe buena gana me comería un trocito.
Besotes.
Ciao cara!!!! Ma che splendida torta!! Bella alta e da farcire in mille modi!! Grazie dell'idea!! Bacioni.
RăspundețiȘtergereE o reteta perfecta.
RăspundețiȘtergereil est sublime et trop gourmand ce gâteau
RăspundețiȘtergerej'aime beaucoup la décoration
bravo et bonne soirée
Amanda, foarte bine ai facut. O zi buna!
RăspundețiȘtergereManuela, multumesc pentru complimente! O zi minunata si pupici.
RăspundețiȘtergereJuci, multumesc! da, este o reteta perfecta, cel putin pentru mine ca niciodata nu-mi da gres. O zi minunata!
RăspundețiȘtergereFimère, multumesc pentru apreciere! O zi minunata iti doresc!
RăspundețiȘtergere