INGREDIENTE:
1,5 kg visine
1,5 kg zahar
alcool
damigeana de 3 l
PREPARARE:
Visinele intregi si bine coapte, se spala, se curata de codite si se lasa la scurs. Se pun apoi intr-o damigeana in straturi alternative de visine si zahar, ultimul strat fiind de zahar. Se pune dopul la damigeana si se lasa la soare pentru macerare timp de o saptamana, pana cand zaharul se topeste si se formeaza un sirop. In acest timp, damigeana se scutura zilnic pentru ca fructele sa se amestece cu zaharul. Dupa aceasta perioada de macerare se adauga alcool cat sa se umple damigeana. Se pune dopul si se lasa pentru 2-3 luni intr-un loc racoros si intunecat, dupa care, se poate degusta. Visinata se strecoara si se pune in sticle, iar fructele ramase se pot folosi la prajituri.
Eu o pastrez in damigeana impreuna cu fructele.
NOROC !
07 septembrie 2011
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Ce culoare frumoasa!!!!Oare ce gust mai are????
RăspundețiȘtergereDe ani de zile n-am baut nimic natural...ci toate bauturile chimicale...si stii ceva?Eu am un bar in taverna,vreo 20 de sticle(nu le-am numarat)cu toate gusturile,etichetele posibile
dar nimic de natural...deci bauturile sant pentru musafiri...caci mie imi place doar tuica naturala si visinata de casa!!!Deci toate "specialitaturile" stau frumos pe rafturi in bar,iar eu le sterg de praf....
Te pup si o zi minunata!!!
Ps deci tanjesc dupa visinata ta....
Ce pofta imi e de-o visinata buuna facuta in casa! Abia astept sa ajung pe la socrii sa ma servesc cu un paharel:) Ador si visinele din visinata, cand eram mica mama nu-mi dadea decat 1-2 sa gust ca zicea ca ma imbat de la ele:)) Pupici!
RăspundețiȘtergereImi plac visinele din el in prajitura
RăspundețiȘtergereAm facut si eu anul trecut ca de prima data, si servesc doar de sarbatori, totusi este mai buna decat celelalte bauturi din magazin, si acum mai am ramas! Pupicei!
RăspundețiȘtergereEste buna facuta in casa,un paharut micut.Te pup!Daca iti face placere viziteza-ma si pe mine.
RăspundețiȘtergereCe bine arata! Ar merge o sticluta din asta si la mine in camara.
RăspundețiȘtergereMe encanta siempre lo preparo en casa gusta mucho,pero con guindas que son más ácidas ,es un licor espectacular,abrazos
RăspundețiȘtergereHai noroc............imi place visinata iar a ta are o culoare deosebita.Pup!
RăspundețiȘtergereНеоморима си !
RăspundețiȘtergereКогато имаш време ,моля те мини през блога ми ,надявам се да те зарадвам :)
stiu pe cineva care tareeeeee ar aprecia ! :)
RăspundețiȘtergereche buono deve essere..io ho fatto quello di amarene!!Complimenti!!
RăspundețiȘtergereCiaoo
Am placerea, sa-ti ofer un premiu! Te rog, treci pe la mine.
RăspundețiȘtergere