INGREDIENTE:
1 l lapte
6 oua
12 linguri zahar
2 linguri amidon alimentar
2 plicuri zahar vanilat
1 lingurita de cacao pentru decor
PREPARARE:
Laptele cu zaharul vanilat se pune la fiert intr-o cratita. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma adaugand treptat 8 linguri de zahar. Cand laptele incepe sa fiarba, se da focul mai incet si se pun cu lingura galuste de albus. Se intorc pe ambele parti si nu se lasa mai mult de cinci minute. Se scot usor cu o spumiera si se pun intr-o strecuratoare. Se repeta operatiunea pana ce se termina tot albusul. Galbenusurile se freaca cu zaharul ramas, amidonul si 2-3 linguri de lapte. Compozitia obtinuta se adauga in laptele cald, se pune cratita din nou pe foc si se amesteca pana se ingroasa. Se pun cate 2-3 galuste de albus in boluri peste care se toarna crema de lapte. Se decoreaza cu cereale de ciocolata si putina crema de lapte amestecata cu o lingura de cacao.
POFTA BUNA!
24 iunie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Salut!
RăspundețiȘtergerefelicitari pentru blog :)
Am eu unul de acest gen si vreau sa construiesc un blogroll de bloguri culinare. Vrei sa facem link exchange?
Daca da, ma gasesti la http://hapleablog.wordpress.com
Succes!
wow che delizia!!complimenti!!
RăspundețiȘtergerebellissime le coppe!!!ciao!
Mmmmhhhmmm!! Fantastiche queste coppette!!!Belle cremose come piacciono a me!! Bravissima!! Bacioni.
RăspundețiȘtergerece frumos ti-a iesit ! din copilarie n-am mai mancat asa ceva.eu nu am facut niciodata.
RăspundețiȘtergerepremii noi te asteapta la mine pe blog !
RăspundețiȘtergereBravo!
RăspundețiȘtergereArata fantastic!
Simt aroma de vanilie...deja!
Une très belle réalisation. Tes crèmes sont très belles à voir. BRAVO!!
RăspundețiȘtergereVictor, multumesc!
RăspundețiȘtergereFederica, multumesc de aprecieri!
RăspundețiȘtergereManuela, multumesc! Pupici si eu.
RăspundețiȘtergerePansy, multumesc! eu fac des acest desert pentru ca le place tare mult baietilor mei.
RăspundețiȘtergereMultumesc de premii! Le-am ridicat.
Evelina, multumesc! Si eu am simtit DECAT aroma caci nu m-a ajuns partea....
RăspundețiȘtergereNadji, multumesc mult pentru aprecieri!
RăspundețiȘtergereWeekend placut tuturor!
mmmmmmm , arata delicios , si eu fac lapte de pasare , dar putin diferit , adika spuma o coc in cuptor .... am reteta pe blog ;) ... o zi frumoasa!!!
RăspundețiȘtergere