BLAT: (tava de 30 / 22 cm)
4 oua
500 gr gris
500 gr iaurt
250 gr zahar
150 gr margarina
1 plic praf de copt (10 gr)
esenta de vanilie
SIROP:
400 ml apa
250 gr zahar
zeama de la o lamaie
DECOR:
nuca de cocos
PREPARARE:
Margarina partial topita se mixeaza cu zaharul, apoi cu ouale adaugate pe rand. Se adauga iaurtul, apoi grisul cu praful de copt si esenta de vanilie, amestecand bine dupa fiecare. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptor pentru cca 30 de minute. Intre timp se pregateste siropul. Se fierbe apa cu zaharul si zeama de lamaie la foc potrivit cca 5 minute dupa care se toarna in tava peste prajitura inca fierbinte. Se presara deasupra cu nuca de cocos si se portioneaza dupa ce se raceste.
Sursa: Laura Sava
POFTA BUNA!
cat de pufoasa este, arata tare apetisanta :)))
RăspundețiȘtergereLaura, mersi frumos! Pupici!
ȘtergereUn dulce muy bueno. No he hecho ninguno con sémola, pero el aspecto que tiene se ve muy bien y la receta me gusta.
RăspundețiȘtergereUn beso.
BlueLady, mersi frumos, pupici!
ȘtergereCe bunãtate, mai ales cu cocos...yummy:)
RăspundețiȘtergereRamona Alina, si mie imi place cocosul, pupici!
ȘtergereAm mai auzit de aceasta prajitura dar nu am facut-o niciodata ! Am sa trec pe lista! Pupicei!
RăspundețiȘtergereAcum am facut-o pentru prima data si e placuta la gust! Pupici!
ȘtergereMe encanta esta receta es una delicia,los quiero todos M...mmmmmm,abrazos y abrazos.
RăspundețiȘtergereMultumesc Rosita! Pupici!
Ștergerearata ff bine!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Alinutzika!
ȘtergereAm facut si eu reteta !! Este fooarte buna ! :)
RăspundețiȘtergereDa Miremirc, este buna si aromata!
ȘtergereFoarte buna ,aduce cu o budincuta de gris.
RăspundețiȘtergerePupici!