Pagini
▼
05 august 2011
DULCEATA DE CIRESE AMARE
Din toate dulceturile mele nu putea sa lipseasca cea de cirese amare...care este dulceata mea preferata.
INGREDIENTE:
2 kg cirese amare
1,5 kg zahar
PREPARARE:
Se spala ciresele, se rup coditele si se scot samburii. Se aseaza apoi in vasul de dulceata un strat de cirese si unul de zahar pana se termina fructele si zaharul. Se lasa vasul acoperit de seara pana dimineata. A doua zi se pune la fiert la foc potrivit, se inlatura spuma care se formeaza si se fierbe pana ce dulceata se leaga bine. Daca se pune o picatura de sirop pe o farfurie rece si ramane siropul bob, atunci dulceata este gata. Se toarna fierbinte in borcanele incinse in cuptor (dupa metoda de aici) si se capseaza imediat apoi se pun in patura si se lasa pana se racesc. Se depoziteaza in camara.
POFTA BUNA!
Buonissima questa marmellata, la combinazione amaro-dolce è perfetta. Io adoro le ciliegie amare. Complimenti! Saluti da Roma! Un abbraccio! Bravissima. Questa marmellata mi servirebbe per preparare una torta... me ne mandi un pò:)
RăspundețiȘtergereBuna, buna dulceata! pupicei si o zi minunata!
RăspundețiȘtergereCiccia, multumesc frumos, pupici!
RăspundețiȘtergereAdela, multumesc frumos! Pupici si o zi cat mai buna!
Poate fi foarte bun, are culoare frumoasa
RăspundețiȘtergereE preferata mea...cea mai buna!
RăspundețiȘtergereO seara placuta!
Sunt sublime ciresele amare!Pupici,Nely!
RăspundețiȘtergereAm facut si eu dulceata din cirese amare iar dupa mine cred ca este cea mai buna dulceata.Imi place la nebunie dulceata asta din cirese amare!E deosebita!
RăspundețiȘtergerePupici si o seara placuta!
ei asta da,as lua o lingurita,se poate?e tare bunaaaaa,o zi placuta,harnicuto
RăspundețiȘtergere