INGREDIENTE:
5 oua
20 linguri zahar
10 linguri osanza
3 lingurite amoniac
2-3 lamai (coaja + zeama)
esenta de vanilie
faina cat cuprinde
rahat taiat cubulete mici
zahar pudra cu aroma de vanilie
PREPARARE:
Se freaca osanza cu zaharul apoi se incorporeaza ouale, amoniacul stins in zeama de lamaie, coaja rasa si zeama de la lamai, esenta si se framanta adaugand treptat faina pana rezulta o coca nu prea tare. Se lasa sa se odihneasca 20 de minute apoi se trece coca prin masina de tocat (fara cutit) atasand forma speciala de fursecuri. Se taie fursecul de cca 8 cm, se unesc capetele formand un fursec rotund iar in mijloc se pune o bucatica de rahat. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt apoi se baga in cuptor si se coc la foc potrivit. Imediat ce se scot din cuptor se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie.
Eu am impartit coca in doua iar la una din ele am adaugat o lingura de cacao astfel obtinand fursecuri simple si fursecuri cu cacao. Apoi am intins o foaie de coca simpla, peste ea o foaie cu cacao, am rulat-o dupa care am taiat-o in felii mai grosute, dupa cum se vede si in poze.
POFTA BUNA!
Foarte fain arata fursecurile,sunt genul care mie imi plac tare mult.Te pup si o zi frumoasa!
RăspundețiȘtergereReceta muy interesante. Acabo de descubrir tu blog y se ve super interesante. Saludos
RăspundețiȘtergereCu osanza ies asa de fragede.......tare buna.
RăspundețiȘtergerePup!
yummy cu aceste fursecuri am crescut... o sa le fac si eu cand se mai racoreste afara..
RăspundețiȘtergereCiao cara ! Deliziosi biscottini SONO Quest! Perfetti SONO ! Bravissima ! Bacioni .
RăspundețiȘtergereCiao,
RăspundețiȘtergereche buoni questi biscotti. Sono molto allegri, belli anche da guardare.
Tì
Ce fursecuri frumoase!!! iti dai seama ca invelite in celofan plus o mare funda pot constitui un cadou de 6 Decembrie sau Craciun???? Superbe! Acum intrebare de baraj: de unde ai facut rost de osanza buna, curata????
RăspundețiȘtergerefata mamii,caut o reteteta de fursecuri fragede.asta cred ca ar fi .osanza aia poate fi untura de porc ?
RăspundețiȘtergereExcellent recipe!Greeting from Serbia.
RăspundețiȘtergereQue buena pinta tienen estas pastitas.ummm.No conocia tu blog.un beso.
RăspundețiȘtergere