O reteta veche, de mai bine de 20 de ani pe care o am de la matusa mea. Cere timp si rabdare, dar se merita pentru ca sunt foarte, foarte bune saleurile astea. Ca si covrigeii, se pot consuma chiar si dupa o saptamana. Desigur, daca mai raman...:))
INGREDIENTE:
2 oua (galbenusurile pentru coca, albusurile pentru uns)
2 pachete margarina (500 gr)
200 ml lapte caldut
drojdie putin mai mult decat o nuca (am pus 1 plic (10 gr) drojdie uscata)
1 lingurita zahar
faina cat cuprinde (aprox.1 kg)
sare
mac, chimen, susan....ce va place
PREPARARE:
Se pune faina intr-un vas, iar in mijloc se pun cele 2 galbenusuri si cana de lapte cu drojdie si zahar. Se framanta pana se face o coca moale sa se poata intinde. Se imparte coca in 4 parti egale. Separat, se freaca margarina cu faina (dupa ochi) pana ce devine ca o pasta moale. Se face sul si se imparte in 8 parti egale.
Se ia primul guguloi din cele 4, se intinde putin, se aseaza peste el un guguloi din cele 8
si se intinde cu facaletul.
Se impatureste aluatul in patru,
se aseaza deasupra cel de-al doilea guguloi din cele 8
se intinde bine cu facaletul si se impatureste iar in patru (aici am uitat sa fac poze). Dupa toate aceste operatiuni, se intinde coca in foaie nu prea subtire si se potriveste la capete sa fie cat de cat dreapta. Se unge deasupra cu albus batut si se presara cu sare, chimen, mac, susan sau cascaval (dupa preferinta), apoi se taie cu rotita in forma de bastonase.
La fel se procedeaza si cu restul de coca. Se aseaza saleurile in tava de aragaz netapetata si se coc la foc potrivit.
Merg foarte bine cu o bere rece...:)
POFTA BUNA!
Nu am mai mancat de foarte mult timp, am sa ma servesc cu vreo cateva! O primavara insorita, minunata si cu cele mai frumoase dorinte, implinite! Pup cu drag!
RăspundețiȘtergereFoarte bune saleurile astea! O primavara incantatoare si plina de bucurii!
ȘtergereЧестита Баба Марта :))
RăspundețiȘtergereС пожелания за много здраве и щастие!
Bunaciune adevarata!!!Un Martie minunat iti doresc!
RăspundețiȘtergereCe bunatate!!!!!!O primavara frumoasa si calduroasa sa ai!
RăspundețiȘtergereche voglia di allungare la mano..che buoni!
RăspundețiȘtergereCiaoo
Ce pofta mi-ai facut cu ele.Nu am mai facut saleuri de mult timp.O primavara frumoasa iti doresc.Te pup!
RăspundețiȘtergereSaleuri si bere rece...yammm!!! Am fost acasa si am servit asa ceva desi le-am cumparat. Acasa ...adica Romania. Aici nu prea avem saleuri. Arata grozav.
RăspundețiȘtergereDa,merg minunat de bine cu un pahar cu bere.
RăspundețiȘtergereO primavara cu soare pe cer si in suflet!Pup cu drag!
La multi ani! O zi minunata plina de iubire!! Pupici!
RăspundețiȘtergereE ceva de munca la ele,dar cred ca merita efortul!Pupici!
RăspundețiȘtergereDelicious party food! Looks great!
RăspundețiȘtergereDelicioase! Au gustul copilariei si al lungilor zile de iarna ( nu stiu de ce dar mama le facea mai des iarna ) :)
RăspundețiȘtergereCe frumoase sunt, si eu am facut recent!
RăspundețiȘtergere