INGREDIENTE:
2 oua
250 gr margarina
200 gr unt (sau untura)
150 gr smantana
250 gr branza sarata
100 ml lapte
25 gr drojdie proaspata
1 lingurita sare
faina cat cuprinde
pentru uns deasupra:
1 ou
mac
PREPARARE:
Se dizolva drojdia in laptele caldut. Se freaca untul cu margarina si o parte din faina apoi se adauga laptele cu drojdia, ouale, smantana, branza rasa si sarea. Se framanta adaugand faina necesara pentru a obtine un aluat potrivit. Se lasa apoi sa se odihneasca cca. 30 de minute. Cu un facalet se intinde aluatul pe masa de lucru presarata cu faina si se decupeaza covrigeii cu forma speciala. Se aseaza apoi in tava pe hartie de copt si se ung cu oul batut apoi se presara deasupra cu sare si dupa preferinte, cu mac, chimen sau cascaval ras........etc.
POFTA BUNA!
yum yum yum!
RăspundețiȘtergereo zi placuta,as lua un covrigel,la cafeaua ce o beau acum,arata foarte bine,o zi buna
RăspundețiȘtergereArata superb!
RăspundețiȘtergerePreferatii mei...
RăspundețiȘtergerearata superr!
Pupici!
Ce frumosi si "crocantosi"arata covrigeii tai...as rontai toata ziua...face-am in Romania 10-15 ani in urma...(era o reteta cu untura pe care am uitat-o)
RăspundețiȘtergereTe-am pupat si o zi placuta!!!
Buni de tot covrigii si io fac, dar altfel!
RăspundețiȘtergereCe binu pot fi
RăspundețiȘtergereCat de buni pot fi,mi-ai facut o poftaaaa,pupici!
RăspundețiȘtergereFoarte buni covrigei, chiar de mult nu am mai facut! Pupicei si o seara placuta!
RăspundețiȘtergereIls sont magnifiques!!!!!!!!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereA très bientôt.
Que lindos y ricos te han quedado,ojalá queden algunos,mis papilas saborean ,abrazos grandes,espero estés muy bien,abrazos cariñosos.
RăspundețiȘtergereOooofff, ti-au iesit exact ca la magazin, iar mie nu-mi ies niciodata asa frumosi! :) Te pup, o zi senina sa ai!
RăspundețiȘtergereCe frumosi sunt! Mi-ai adus aminte de vremurile de acasa...Te invit sa participi la provocarea lunii http://bettykitchen.wordpress.com/2011/09/01/provocarea-lunii-septembrie-dulce-romanie-2011
RăspundețiȘtergereTe adaug la blogroll, ptr ca imi place ce vad :) Daca vrei sa faci si tu la fel, m-as bucura