INGREDIENTE:
500 gr branza de vaci
2 oua
4 linguri zahar
250 gr faina
1 lingurita bicarbonat
1 praf de sare
smantana
dulceata de afine, visine, (ce va place)
ulei pentru prajit
PREPARARE:
Branza scursa se paseaza si se amesteca cu galbenusurile, zaharul, praful de sare si bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Se incorporeaza albusurile batute spuma iar la sfarsit se adauga treptat faina si se framanta pana la omogenizare. Se rastoarna coca pe masa de lucru presarata cu faina, se formeaza papanasii in mijlocul carora se face o gaurica, apoi bilutele mici pentru pus deasupra. Se prajesc pe ambele parti intr-o cantitate mai mare de ulei, la foc moderat. Cand sunt gata se scot cu ajutorul unei palete, se pun la scurs pe o farfurie cu un servetel absorbant, dupa care se aseaza pe un platou, se pun bilutele deasupra papanasilor si se orneaza cu smantana si dulceata.
Am facut pentru prima data si sunt atat de buni incat merita incercati!!!.....
Mi-au iesit 18 bucati. POFTA BUNA!
arata apetisant
RăspundețiȘtergeremmmmmmmm..de cand nu am mai mancat! dupa post sigur o sa fac si eu>!supeeer bine arataaaa!felicitari!!!!!!pupici
RăspundețiȘtergerecat de bine arata!! presupun ca sunt super gustosi..o sa incerc si eu reteta
RăspundețiȘtergere