26 mai 2011

MANCARE DE MAZARE CU PUI

INGREDIENTE:
1 kg mazare congelata (folosesc
Bonduelle ca-i mai buna)
1 piept de pui

2 cepe

1 legatura marar

1 lingura bulion

1 lingura faina

ulei

sare

PREPARARE:

Se taie pieptul de pui in bucati potrivite si se rumeneste foarte putin in uleiul incins. Ceapa
se toaca marunt si se pune peste pieptul de pui sa se caleasca. Se adauga apoi o ceasca de apa calda, se lasa putin la inabusit cu capac deasupra dupa care se pune mazarea spalata si scursa bine. Se completeaza cu apa cat sa acopere bine mazarea. Cand pieptul de pui si mazarea sunt aproape gata se adauga sare dupa gust si sosul din faina frecata cu bulion si apa. Se lasa sa dea in cateva clocote amestecand din cand in cand apoi se da la o parte de pe foc si se pune mararul tocat marunt.

POFTA BUNA!

25 mai 2011

FURSECURI CU CIOCOLATA "TRUFFLE"

INGREDIENTE: (pentru aprox. 48 de bucati)
200 gr ciocolata amaruie (am pus Primola cu 55% cacao)

50 gr unt (am pus margarina)
100 gr zahar tos

2 oua

200 gr faina

1 pliculet praf de copt (10 gr.)

1 fiola esenta de rom
(migdale, vanilie)
100 gr zahar pudra pentru pudrat


PREPARARE:

Untul (sau margarina) si ciocolata rupta bucati se pun intr-un vas pe baie de abur si se amesteca in continuu pana se topeste toata ciocolata uniform. Se lasa apoi sa se raceasca
putin. In acest timp se bat ouale cu zaharul tos pana se topeste tot zaharul. Se adauga esenta de rom si ciocolata calduta amestecand repede cu telul pana se omogenizeaza bine tot amestecul. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se incorporeaza in compozitia de fursecuri. Va rezulta o crema mai groasa care se acopera cu o folie alimentara si se lasa la frigider pentru 2-3 ore sa se intareasca. Dupa ce s-a intarit se modeleaza bilute de marimea unei nuci care se tavalesc bine in zaharul pudra (trebuie sa fie acoperite cu un strat mai gros de zahar pudra), apoi se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt la o distanta de cca. 4 cm intre ele pentru ca vor mai creste in timpul coptului. Se introduc in cuptorul incins pentru 9-10 minute (NU MAI MULT) la foc potrivit. Dupa ce se scot din cuptor fursecurile se lasa in tava cateva minute dupa care se scot pe un platou. La inceput fursecurile vor fi moi, dar se vor mai intari dupa ce se racesc.
Sunt ciocolatoase, fragede si buneeeeeee.....


POFTA BUNA!
sursa: Barbat La Cratita

24 mai 2011

PREMIU DE LA STEFY

Un alt premiu de la draga de STEFY, o gospodina deosebita careia ii multumesc mult!
Acum trebuie sa daruiesc acest premiu altor 3 bloguri dragi mie, dar nu pot sa aleg... pentru ca toate imi plac. Asadar, il daruiesc din suflet tuturor celor care imi viziteaza blogul.
Va astept cu drag sa-l ridicati!
O zi cat mai placuta va doresc!

20 mai 2011

CIORBA DE PUI CU IAURT

INGREDIENTE:
2 pulpe de pui

1 ceapa

2 morcovi

1 ceasca mica de orez
500 ml iaurt

bors (Maggi)

2 galbenusuri

marar, patrunjel

sare, piper

PREPARARE:
Se spala pulpele de pui si se pun la fiert in apa cu putina sare. Se spumuieste de cate ori este nevoie. Intre timp se toaca ceapa iar morcovii se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Cand pulpele au fiert se scot din oala, se dozoseaza iar carnea se marunteste. Se pune carnea inapoi in oala impreuna cu ceapa si morcovii. Se lasa sa fiarba cca. 15 minute dupa care se
adauga orezul bine spalat si se fierbe in continuare pentru aproximativ 15-20 de minute. Boaba de orez trebuie sa ramana intreaga. Dupa ce orezul a fiert se ia ciorba de pe foc si se adauga bors dupa gust, piper, sare daca mai este nevoie, galbenusurile amestecate bine cu iaurtul apoi verdeata tocata marunt.

POFTA BUNA!

17 mai 2011

OREZ CU LAPTE SI SCORTISOARA

INGREDIENTE:
1 cana de orez

4 cani de lapte

zahar

scortisoara
un praf de sare


PREPARARE:

Orezul bine spalat in mai multe ape si scurs se pune la fiert in apa calduta cu un praf de sare. Se fierbe pana ce boaba se umfla putin apoi se strecoara dupa care se toarna laptele cald si se lasa in continuare la fiert la foc mic. Se mai poate adauga lapte cald in functie de cum doreste fiecare sa fie orezul, mai gros sau mai subtire. Cand orezul a fiert deajuns se adauga zaharul dupa preferinta, se amesteca bine apoi se stinge focul. Se aseaza in castronele si se serveste cald sau rece ornat cu scortisoara, dulceata, sirop de zahar ars....

POFTA BUNA!

10 mai 2011

TOCHITURA

INGREDIENTE:
carne de porc afumata

carnati de casa afumati

ficat de porc

ficat de pui

vin alb

piper alb macinat

cimbru
usturoi

ulei

sare

PREPARARE:

Se taie carnea in bucati potrivite si se pune la praj
it intr-o cratita cu ulei. Dupa ce carnea este putin rumena se adauga carnatii taiati rondele. Cand acestea s-au rumenit suficient se scot pe o farfurie si se lasa deoparte. In uleiul ramas se pune ficatul de porc la prajit la foc mic iar dupa cca 4 min se adauga si ficatul de pui. Cand s-au facut de jumatate se adauga carnea si carnatii, o ceasca de vin, o ceasca de apa, cimbru, piper si sare dupa gust. Se lasa sa fiarba pana ce scade din apa iar la sfarsit se pune usturoiul pisat.
Se serveste cu mamaliguta calda, oua ochiuri (noi fara oua) si branza rasa deasupra.
POFTA BUNA!

02 mai 2011

HRISTOS A INVIAT!

Eheee....vin si eu cam tarziu ce-i drept sa va spun HRISTOS A INVIAT! Nu stiu ce greseala am facut de nu am mai afisat aceasta urare si ouale noastre vopsite de Paste. Nu am mai verificat si...dupa Pasti am observat ca de fapt aveam afisat tot premiul de la LIA...graba si oboseala. Iar saptamana trecuta am fost ocupata cu bagajul si pregatirile pentru fiul meu care a plecat dupa o scurta vacanta de sarbatori.
De Pasti am fost plecati la Caracal, unde totul a fost trist pentru ca mama nu ne mai astepta ca altadata in usa sa ne sarute, nu mai mirosea in casa a sarmale, a bunataturi....totul parea gol. Ne-am pregatit si eu si sora mea cu de toate...de la aperitive pana la prajituri (din pacate poze nu prea am) dar lipsa mamei ne-a intristat masa. A doua zi am fost la Gusoieni (Dragasani-Valcea)
la socrii mei. A fost frumos...m-am simtit bine la casuta noastra de la tara....aer curat, liniste, vecinii...care mai de care sa treci pe la ei...toti bineprimitori. Cand am ajuns am facut un gratar impreuna cu prietenii nostri de la Rm. Valcea si cei de pe acolo. Cafeluta ne-am baut-o in curte la masuta cu multa verdeata in jurul nostru, pomii infloriti...iar copiii au fost si ei cu noi(apoi au plecat la Voineasa unde inchiriasera o cabana cu prietenii lor) dupa care marti noaptea inapoi spre Bucuresti. Toate astea intr-un timp atat de scurt... si...uite-asa au trecut si sarbatorile de Paste.
Acum afisez ceea ce de fapt trebuia afisat de Paste....asta e..:)...niciodata nu-i prea tarziu.
La Sarbatoarea Sfintelor Pasti sa coboare linistea si pacea, minunea Invierii lui Isus sa dainuie in inimile tuturor, sa va lumineze viata si sa va aduca renasterea credintei, a sperantei, a bucuriei, cu bunatate si caldura in suflete.
HRISTOS A INVIAT!
HRISTOS A INVIAT!
Multumesc tuturor pentru mesajele frumoase de Paste!
Acum voi pleca pentru o saptamana....nu in concediu..:), ci cu treburi.Pupici si o saptamana frumoasa va doresc!