22 aprilie 2011

PREMIU DE LA LIA

Premiu primit de la LIA careia ii multumesc din suflet! Il daruiesc cu multa dragoste tuturor celor ce imi viziteaza blogul.
UN PASTE LUMINAT SI GANDURI CURATE TUTUROR!

19 aprilie 2011

PACHETELE CU CIUPERCI SI PIEPT DE PUI

INGREDIENTE:
1 pachet foietaj BELLA
(800 gr)
500 gr ciuperci

1 piept de pui

2 cepe

cascaval ras

1 ou
sare


PREPARARE:

Se dezgheata foile de placinta la temperatu
ra camerei. Intre timp se taie pieptul de pui in cuburi si se prajeste in tigaie teflonata unsa cu putin ulei. Dupa ce s-a prajit se scoate pe o farfurie si se pune deoparte. In aceeasi tigaie se pune la calit cu putin ulei ceapa tocata marunt si ciupercile taiate felii. Se pune capacul la tigaie si se lasa cca 20 de minute sa fiarba in apa lasata de ciuperci. Cand scade toata apa se stinge focul si se lasa compozitia sa se raceasca dupa care se amesteca cu pieptul de pui, cascaval ras si sare dupa gust. Dupa ce aluatul s-a dezghetat se intind foile (nu foarte mult) cu un facalet, apoi se taie in patrate si se pune pe fiecare patrat cate o lingura (doua) din compozitia de ciuperci. Se aduc colturile in mijlocul patratului peste umplutura si se lipesc prin rasucire. Se ung pachetelele cu un ou batut, se pun in tava pe hartie de copt si se baga la cuptor.
Se servesc calde sau reci cu salata de rosii, de varza...etc.


POFTA BUNA!

18 aprilie 2011

TORT MICKEY MOUSE

Cu intarziere, urez tuturor celor ce poarta nume de flori un sincer LA MULTI ANI !Un tort facut pentru ziua nepotelului meu LUIS.

BLATUL MARE (diametrul 26 cm)

5 oua

3 linguri apa

8 linguri zahar
8 linguri faina
1 lingurita praf de copt

BLATURILE MICI (urechile, diametrul 15 cm)
pentru 1 blat
:
2 oua
2 linguri zahar
2 linguri faina

PAPIONUL (diametrul 17 cm)

3 oua

3 linguri zahar
3 linguri faina

CREMA DIPLOMAT

6 oua

350 gr zahar

6 lingurite gelatina
200 ml lapte

800 ml frisca lichida

1 compot de ananas

4 banane bine coapte
SIROP:

400 ml apa

200 gr zahar

esenta de vanilie
siropul de la compotul de ananas

DECOR:
PARTEA ALBA

200 ml frisca lichida
PARTEA NEAGRA
(glazura de ciocolata)
3 ciocolate Primola (55 % cacao)

300 ml frisca lichida

50 gr margarina


PREPARARE:

BLATURI

Se vor prepara in total 4 blaturi, fiecare din cantitatile necesare dimensiunilor.
Asadar, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare, se adauga treptat zaharul si se bate pana se face precum bezeaua. Se pun galbenusurile unul cate unul batandu-se in continuare, apoi faina si praful de copt cernute si amestecand cu o lingura de lemn de sus in jos. Se coc blaturile in formele unse cu margarina si tapetate cu faina, cel mare cca 25 minute, cele mici cca 20 min. Oricum se va face testul cu scobitoarea.
CREMA DIPLOMAT

Se bat ouale cu zaharul. Se dilueaza gelatina in laptele caldut a
poi se amesteca in compozitia de oua si se pun la foc pe baie de abur pana dau in clocot (nu mai mult). Se stinge focul si se bate in continuare pana se ingroasa. Se da la rece. Separat se bate frisca. Cand crema fiarta pe foc s-a racit se amesteca usor in frisca batuta. Se pun apoi bucatile de ananas scurse si bananele taiate felii.
SIROPUL:
Se pune la fiert apa cu zaharul si se lasa pe foc pana ce incepe sa se lege putin siropul. Se lasa sa se raceasca dupa care se adauga esenta de vanilie si siropul de la compotul de ananas.

DECORUL:

Pentru parte alba: se bate frisca bine si se pune deoparte.

Pentru partea neagra: ciocolata rupta bucati, margarina si frisca lichida se pun intr-o craticioara pe foc pe baie de abur si se tin doar pana la punctul de fierbere amestecand continuu pana se topeste toata ciocolata uniform.
ASAMBLARE:

Blatul mare (capul) se taie in trei felii pe orizontala, se aseaza din nou pe fundul de la forma detasabila de tort (pentru a putea fi luat usor si asezat pe suport), se insiropeaza prima felie de blat, se pune crema, al doilea blat insiropat, iar crema si a treia felie de blat insiropat. Se orneaza dupa cum se vede in imagine cu frisca si glazura de ciocolata apoi se aseaza pe suportul de tort care a fost imbracat in foaie de staniol. Se iau blaturile mici (urechile), se taie in doua, se insiropeaza si se pune crema intre ele apoi se imbraca in glazura de ciocolata dupa care se aseaza de o parte si de alta a capului. Blatul pentru papion se taie tot in doua felii pe orizontala, se insiropeaza fiecare, se pune crema intre ele
, dupa care se decupeaza dandu-i forma de papion apoi se imbraca in glazura de ciocolata. Se aseaza dupa cum se vede in imagine si se fac bulinutele cu frisca. POFTA BUNA!

14 aprilie 2011

PREMIU DE LA STEFY SI ADORIANA

Premiu primit de la STEFY si ADORIANA doua gospodine minunate.

Pentru acest premiu va trebui sa scriu 10 lucruri care imi plac apoi sa-l daruiesc altor 10 bloguri.
1 imi place familia mea
2 imi place sa-i rasfat pe baietii si sotul meu cu bunatati
3 imi place cafeaua cand o beau la tara in curte la masuta
4 imi place casa noastra de la tara
5 imi place sa gatesc
6 imi plac dulciurile
7 imi place sa merg la cumparaturi
8 imi plac foarte mult sarbatorile de iarna si de Pasti
9 imi plac florile
10 imi place sa merg la munte cu cortul
si...cam atat...restul pentru altadata...

Acest premiu merge mai departe la:
ADELA ZILAHI
PETRONELA
LILIANA
MATILDA DAESCU
BIANKA

ALINUSHA
ROSITA VARGAS
MANDALA
JUANICO
Va imbratisez cu drag!

13 aprilie 2011

ECLERE

Ca si tortul de ciocolata eclerurile au fost facute la sarbatorile de iarna dar...asta e...daca au ramas nepostate...
Ce bune au fost!!!

INGREDIENTE:

(aprox. 70 bucati)
COJI

550 ml apa

150 ml ulei

350 gr faina
10 oua

1 fiola esenta de vanilie

un praf de sare

CREMA DE VANILIE

1,400 ml lapte

350 gr zahar
17 linguri faina

4-5 oua

250 gr margarina

esenta de vanilie

GLAZURA NEAGRA

2 ciocolate Primola 55 % cacao

200 ml frisca lichida

50 gr margarina

GLAZURA ALBA

1 ciocolata alba Primola
50 ml frisca lichida


PREPARARE:

COJI

Apa, uleiul si sarea se pun la fiert. Cand da in clocot se adauga toata faina deodata si se amesteca energic cu un tel sau o lingura de lemn pana ce aluatul se omogenizeaza si se desprinde de vas. Se stinge focul, se lasa aluatul sa se raceasca putin dupa care se adauga pe rand ouale amestecand bine dupa fiecare, apoi esenta de vanilie. Consistenta aluatului trebuie sa fie moale. Se aseaza hartia de copt in tava. Cu ajutorul unui pos se formeaza din aluat bastonase de cca 7-8 cm care se pun in tava la distanta unul de celalalt pentru ca vor creste foarte mult la copt. Se coc in cuptorul incins aproximativ 30 de minute (in functie de cuptor), iar in primele 20 de minute sub nicio forma nu se deschide usa cuptorului. Dupa ce se scot din cuptor cojile nu se pun unele peste altele ca se vor lasa.
Aici sunt dupa ce s-au racit...CREMA DE VANILIE
Se amesteca bine zaharul, faina si ouale cu putin lapte caldut (cca 300-400 ml) pana se omogenizeaza, apoi se toarna restul de lapte si se pune pe foc pana se obtine o crema mai groasa precum budinca. Se lasa apoi sa se raceasca putin dupa care se incorporeaza margarina taiata bucatele si la sfarsit esenta de vanilie.

GLAZURA NEAGRA

Frisca lichida, margarina si ciocolata rupta bucati se p
un intr-o craticioara pe foc pe baie de abur si se tin pana la punctul de fierbere amestecand continuu pana se topeste toata ciocolata.
GLAZURA ALBA
Se procedeaza la fel ca si glazura neagra fara a adauga margarina.

Cand se racesc cojile se taie in doua pe lungime dar nu de tot si se umplu cu crema de vanilie apoi se glazureaza.
Am glazurat o parte cu ciocolata neagra si o parte cu ciocolata alba. Baietilor le-au placut mai mult cele cu glazura alba.

POFTA BUNA!

12 aprilie 2011

PREMIUL DE PRIMAVARA DE LA EVELINA

Iti multumesc frumos EVELINA pentru premiu si pentru ca de fiecare data te gandesti la mine!

Daruiesc din suflet acest premiu tuturor ce imi viziteaza blogul.
Flori si ganduri bune pentru toata lumea!

11 aprilie 2011

ALBA CA ZAPADA

Dimensiunea tavii 30/34
INGREDIENTE:
FOI
2 oua
11 linguri zahar

11 linguri ulei

11 linguri lapte

1 1/2 lingurita de amoniac stins in zeama de lamaie sau otet

faina cat cuprinde

un praf de sare

CREMA
DE LAMAIE
1 l lapte

250 gr zahar
10 linguri faina

1 lamaie

250 gr margarina (unt)

esenta de vanilie
zahar pudra cu aroma de vanilie

PREPARARE:

FOI
Se dizolva zaharul in lapte si se amesteca cu sarea, ouale, uleiul, amoniacul stins apoi se incorporeaza faina si se framanta pana devine un aluat usor de modelat. Se imparte aluatul in 4 parti egale si se intind 4 foi subtiri pe dosul tavii tapetate cu faina (am pus hartie de copt). Se coc foile in cuptorul incins pana se rumenesc foarte putin pe margini, cca 10 minute.

CREMA DE LAMAIE
Se amesteca bine zaharul cu faina peste care se toarna laptele caldut si se fierbe totul pe baie de abur pana se ingroase. Se lasa sa se raceasca putin si se incorporeaza margarina. La sfarsit se adauga esenta de vanilie, coaja si zeama de lamaie. Crema calduta se intinde intre foi. Peste prajitura se pune un tocator iar deasupra lui o greutate incat sa preseze bine prajitura. Se lasa asa pana a doua zi sa se inmoaie foile. Inainte de a taia prajitura se pudreaza deasupra cu zahar pudra cu aroma de vanilie.
POFTA BUNA!

08 aprilie 2011

COD LA CUPTOR IN SOS DE BULION

INGREDIENTE:
4 bucati de cod
3-4 linguri de ulei
10 boabe de piper
4 foi de dafin
1 cub vegeta
3 linguri de bulion
o ceasca cu vin alb
usturoi
sare

PREPARARE:
Se spala si se curata bine pestele, apoi se taie in bucati potrivite dupa care se aseaza in tava cu ulei, piper, foi de dafin, vegeta, usturoi taiat felii si sare. Se adauga apa cat sa treaca de el si se acopera tava cu o folie de aluminiu dupa care se introduce in cuptorul incins. Cand este gata de jumatate se da jos folia de deasupra apoi se adauga vinul alb, bulionul desfacut in apa si daca mai este nevoie usturoi dar de data asta pisat. Se baga din nou la cuptor pana ce pestele se rumeneste putin.
POFTA BUNA!

07 aprilie 2011

CLATITE CU BUDINCA DE VANILIE SI FRISCA

INGREDIENTE:
CLATITE

1 l lapte

3 oua
600-700 gr. faina

1 lingura zahar
esenta de vanilie

1 praf de sare
1 ceasca apa minerala

CREMA

1 plic budinca de vanilie (Dr.Qetker)

500 ml lapte

6 linguri zahar
DECOR:
1 plic praf de frisca (Dr.Qetker)

200 ml lapte

dulceata de afine


PREPARARE
:

CLATITE

Se incalzeste foarte putin laptele, se adauga zaharul, esenta de vanilie, sarea, apa minerala si ouale, se bat bine cu telul apoi se incorporeaza treptat faina si se amesteca pana ce dispar toate cocoloasele. Cu un polonic se ia din compozitie, se pune in tigaia (de preferinta teflonata) bine incinsa si unsa cu putin ulei, apoi se rasuceste tigaia astfel incat aluatul sa se intinda uniform pe suprafata ei. Se rumenesc pe ambele parti. Se continua procedeul pana la terminarea aluatului.
Pentru cele cu cacao se opreste din compozitie adaugand 1 lingurita de cacao cernuta (in functie de cantitatea oprita), se amesteca bine apoi se coc ca si celelalte.
CREMA si FRISCA
Si crema si frisca se prepara dupa instructiunile de pe plic. Cand crema este gata se lasa putin sa se raceasca apoi se umplu clatitele. Deasupra se orneaza cu frisca si dulceata de afine.
POFTA BUNA!

06 aprilie 2011

AMANDINA

INGREDIENTE:
BLAT
(tava de 30/34 cm)
8 oua

250 gr zahar
3 linguri apa

3 linguri ulei

2 linguri cacao

11 linguri faina
1 lingurita praf de copt
SIROP
300 ml apa
150 gr zahar

1 pliculet cappuccino

1 pliculet ness

1 fiola esenta de rom

CREMA

3 galbenusuri
200 gr zahar pudra
300 gr unt (margarina)
3 linguri de cacao
GLAZURA

200 gr ciocolata

150 ml frisca lichida

50 gr unt

1 ciocolata alba pentru ornat

PREPARARE:

BLAT

Se separa albusurile de galbenusuri. In albusuri se pun cele 3 linguri de apa si se bat spuma, apoi se adauga zaharul treptat batandu-se in continuare. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul si se incorporeaza usor in albusurile batute. Se adauga treptat faina cu praful de copt cernute si se amesteca usor cu o lingura de lemn de sus in jos, iar la sfarsit se incorporeaza cacaua cernuta. Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptor pentru cca 25 min.(in functie de cuptor).
SIROP

Se fierbe apa cu zaharul pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc, se adauga pliculetul de cappuccino si cel de ness iar dupa ce se raceste siropul se pune esenta de rom.

CREMA

Se mixeaza bine untul (partial topit) cu zaharul pudra, se adauga galbenusurile pe rand apoi cacaua si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul si se obtine o crema spumoasa.

GLAZURA
Ciocolata rupta bucati, untul si frisca lichida se pun intr-o craticioara pe foc pe baie de abur si se tin doar pana la punctul de fierbere amestecand continuu pana se topeste toata ciocolata uniform.
ASAMBLARE:

Dupa ce s-a racit blatul se taie in doua pe orizontala. Se aseaza prima foaie in tava, se insiropeaza, se pune crema si se niveleaza apoi se aseaza a doua foaie de blat insiropata si se da la frigider pentru cca 3-4 ore. Se taie in patrate dupa care se glazureaza fiecare bucata. Se lasa pana se rac
este glazura apoi se orneaza cu ciocolata alba topita la bain-marie.
Au iesit 4
9 de bucati.POFTA BUNA!

04 aprilie 2011

TORT CAMASA IONUT

Tava ...recunosc ii strica tot aspectul. Dar cu toate astea a fost tare apreciat tortul meu. A fost surpriza de juramant, pentru baiatul nostru. Juramant care a avut loc la trei zile dupa ziua lui de nastere.

INGREDIENTE:

BLAT (tava de 30/22 cm)
8 oua
2 linguri apa

10 linguri zahar

10 linguri faina

1/2 pachet praf de copt
CREMA DIPLOMAT

5 oua

300 gr zahar
200 ml lapte

800 gr frisca lichida

5 lingurite gelatina

2 cutii compot de ananas

2 banane
PASTA DE ZAHAR
1 lingura gelatina
6 linguri apa

1 lingura margarina (la cub)

2 linguri miere
zahar pudra Margaritar (cat este nevoie)

PREPARARE

BLAT

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile
cu apa rece se bat bine apoi se adauga treptat zaharul, se bate in continuare pana se face bezea dupa care se incorporeaza galbenusurile frecate. Se adauga faina cu praful de copt cernute si se amesteca usor cu o lingura de lemn de sus in jos. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incins pentru cca. 25-30 de minute (in functie de cuptor).
CREMA DIPLOMAT

Se bat ouale cu zaharul. Se dilueaza gelatina in lap
tele caldut apoi se amesteca in compozitia de oua si se pun la foc pe baie de abur pana dau in clocot (nu mai mult de un clocot). Se stinge focul dar se bate in continuare pana se ingroasa. Se da la rece. Separat se bate frisca. Cand crema fiarta pe foc s-a racit se amesteca usor in frisca batuta. Se poate opri din crema pentru acoperirea tortului inainte de a fi pusa pasta de zahar, apoi in restul de crema se adauga bucatile de ananas scurse si bananele taiate felii.
PASTA DE ZAHAR

Se amesteca bine gelatina cu apa, se pun pe baie de abu
r si cand se incalzeste putin se adauga margarina si mierea.Se amesteca pana se dizolva. Intr-un vas se pune pentru inceput cca 300-400 gr zahar pudra, se toarna lichidul si se amesteca cu o lingura adaugand treptat din zaharul pudra pana ce devine o pasta groasa. Cand nu se mai poate amesteca cu lingura, se rastoarna pe masa de lucru presarata cu zahar pudra. Se framanta adaugand cate putin zahar pudra pana ce devine ca un aluat care nu se mai lipeste de masa. Se inveleste pasta in folie alimentara si se lasa sa se odihneasca la rece. Inainte cu 2 ore de folosire se scoate si se tine la temperatura camerei. Eventual se poate incalzi putin la MW. Se framanta bine (ca sa nu crape) cu mainile pudrate in zahar pudra, amidon sau unse cu ulei. Se ia o cantitate mica din pasta si se opreste pentru cravata, tablita cu urarea si trandafiras. In restul de pasta se adauga colorant alimentar albastru (lichid), se framanta bine, apoi se intinde cu sucitorul o foaie cu care se acopera tortul(am intins intre doua folii de celofan), se modeleaza apoi gulerul, buzunarul, iar in pasta oprita pentru cravata si celelalte se adauga acelasi colorant dar in cantitate mica pentru un albastru deschis. Tresele galbene sunt facute tot din pasta amestecata cu colorant galben. Pentru guler am folosit un borcan in jurul caruia am asezat acel guler pana s-a intarit si s-a fixat asa cum se vede.
ASAMBLAREA

Se taie blatul in doua. Se pune prima foaie pe o tava m
ai mare, se insiropeaza cu sucul de la compotul de ananas, se pune crema si se niveleaza, dupa care se aseaza cea de-a doua foaie de blat insiropata. Se acopera tortul cu un strat subtire de crema, unt sau margarina apoi se baga la frigider pentru 1-2 ore, dupa care se imbraca cu pasta de zahar si se aplica decorurile necesare.
POFTA BUNA!
Sursa de inspiratie LILY

02 aprilie 2011

SALATA DE CARTOFI, CIUPERCI, PIEPT DE PUI.....

INGREDIENTE:
1 kg cartofi
1 piept de pui

1 cutie ciuperci (800 gr)

3 oua

2 gogosari
proaspeti
1 borcan de castraveti acrii
(720 gr)
2 cepe rosii

1 legatura patrunjel

4 linguri iaurt
maioneza
sare

PREPARARE:

Se pun la fiert cartofii in coaja, pieptul de pui si ouale. Bineinteles...separat. Cand sunt gata, cartofii se curata de coaja, ouale la fel si impreuna cu ceapa si castravetii se taie felii, iar pieptul de pui, gogosarii si albusul ramas de la cele doua oua fierte pentru maioneza se taie suvite. Ciupercile se taie numai daca sunt prea mari. Se prepara maioneza din doua oua fierte, unul crud si ulei. Se amesteca toate ingredientele ( nu prea mult ca sa nu se faca...terci) cu maioneza, iaurtul, patrunjelul tocat fin si sarea. O salata buuuunaaa!!!!!!!!

POFTA BUNA!