31 mai 2010

FILE DE PANGASIUS PRAJIT

INGREDIENTE:
file de pangasius

faina

malai

sare

ulei pentru prajit


PREPARARE:

Se lasa pestele la decongelat apoi la scurs. Se presara sare pe ambele parti si se lasa asa cca. 10 min. Faina se amesteca cu malaiul ( pun mai putina faina si mai mult malai), se tavaleste pestele si pe o parte si pe cealalta in acest amestec si se lasa pe un tocator 10-15 min pana se intareste malaiul pe el. In felul asta nu se mai imprastie malaiul in tigaie. Se pune la prajit in tigaie cu ulei incins, la foc mediu. Nu se tine prea mult la prajit ca se usuca. Am servit cu mamaliguta calda si pasta de usturoi.
POFTA BUNA!

30 mai 2010

FRIGARUI SI COSTITA LA GRATAR

Saptamana trecuta am avut pofta de frigarui si costita la gratar, dar... pentru ca nu am putut merge la un gratar la iarba verde, am facut pe gratarul din cuptorul aragazului.......

Frigaruile din:

carne de porc (mai cu grasime)
rosii

ardei gras rosu si galben
ceapa uscata

sare

condimente


Preparate ca
aici si servite alaturi de pasta de usturoi verde (usturoiul trecut prin masina de tocat carne apoi frecat cu 1/2 lingurita otet, ulei si sare), salata de rosii cu castraveti, ceapa verde, ceapa uscata, marar, sare si ulei. Langa frigarui am pus si cateva bucati de costita. Toate astea cu pitute calde si bune. POFTA BUNA!

26 mai 2010

DIN NOU PREMII

Premii de la draga de EVELINA careia ii multumesc ca se gandeste mereu la mine.
Le-am primit cu multa bucurie, si....daca eu am primit, trebuie sa si daruiesc, nu?!...deci cu tot sufletul pentru:

http://gulasunguresc.blogspot.com/
http://prajiturisitorturi.blogspot.com/
http://sognidimihaela.blogspot.com/
http://adellaida.blogspot.com/
http://mmihalache.blogspot.com/
http://silvia-gusturisiarome.blogspot.com/
http://panseluta-violet.blogspot.com/

25 mai 2010

PILAF DE OREZ CU PUI


INGREDIENTE:
3 pulpe intregi de pui
1 cana plina cu orez
4 cani de apa

3 cepe uscate
1 legatura ceapa verde

1 legatura de marar

1 morcov
ulei
sare
piper
vegeta


PREPARARE:

Pulpele se parlesc, se spala bine, se sterg si se pun la prajit in tigaia de teflon cu putin ulei. Cand sunt gata se scot si se lasa deoparte pana pregatim orezul.
Se toaca ceapa cubulete, morcovul se da pe razatoarea mare si se pun la calit intr-o cratita cu uleiul incins (am folosit uleiul de la pulpe). Se adauga orezul bine spalat si scurs, se caleste si el amestecand mereu sa nu se lipeasca. Apa se fierbe si se toarna peste compozitia de orez. Se stinge focul, se adauga sarea, piperul, mararul tocat, vegeta, se amesteca toate si se baga cratita la cuptor. Cand orezul a fiert de jumatate se pun pulpele deasupra si se da din nou la cuptor. Daca este cazul se mai adauga apa calda. Fiecare dupa cum doreste. Orezul nu trebuie sa fiarba prea mult ca se sfarama. Se serveste cu acritura. POFTA BUNA!

DROB DE PORC, PUI SI CIUPERCI


Un drob facut cu ce am avut prin lada si frigider....

INGREDIENTE:

2 inimi de porc

2 rinichi de porc

500 gr ficat de pui

4 pipote de pui (de la pui de tara)

grasime de porc

700 gr ciuperci proaspete

2 legaturi ceapa verde

2 legaturi usturoi verde

5 oua crude

1 ou pentru uns drobul

4 oua fierte

leustean
marar

piper

sare

ulei


PREPARARE:

Maruntaiele se pun la fiert in apa cu sare si se spumuiesc de cate ori este cazul. Ceapa si usturoiul verde se pun la calit in ulei impreuna cu ciupercile. Cand sunt gata, maruntaiele se lasa putin la rece iar ciupercile cu ceapa si usturoiul se scurg de plusul de ulei, apoi se trec prin masina de tocat carne impreuna cu grasimea de porc, Se amesteca toate cu ouale batute si verdeata tocata marunt. Se potriveste de sare, piper si vegeta daca dorim. Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt se pune un strat din compozitia de drob, se aseaza ouale fierte apoi se acopera cu alt strat din compozitie. Se baga la cuptor, se tine pana se rumeneste apoi se unge cu oul batut dupa care se baga din nou la cuptor pana se rumeneste bine si oul de deasupra.
POFTA BUNA!

SPAGHETTI CU BRANZA LA CUPTOR


INGREDIENTE:
400 gr spaghetti
500 gr branza ( amestec branza de vaci cu telemea)
4-5 oua
7 linguri de zahar ( fiecare cum doreste)
3 linguri smantana
150 ml lapte
coaja de lamaie rasa
1 lingura de ulei
zahar pudra cu aroma de vanilie
margarina pentru uns tava

PREPARARE:
Se pun pastele la fiert cca 15-20 min. in apa clocotita cu o lingura de ulei ca sa nu se lipeasca. Intr-un castron mai mare se sfarama branza cu ajutorul unei furculite apoi se amesteca cu ouale batute, zaharul, smantana, laptele si coaja de lamaie. Se scurg pastele si se rastoarna peste compozitia de branza. Se amesteca bine si se toarna in tava unsa cu margarina. Se baga la cuptor si se tin pana se formeaza o crusta. Deasupra se presara zahar pudra cu aroma de vanilie.POFTA BUNA!

19 mai 2010

CHIFTELUTE DIN PIEPT DE PUI SI CIUPERCI


INGREDIENTE:
1 piept de pui

1 kg ciuperci proaspete

2 legaturi ceapa verde

2 legaturi usturoi verde

1 lingura smantana

2 felii de paine
1 legatura marar

1 ou

sare

piper


PREPARARE:

Pieptul de pui si ciupercile curatate, spalate si scurse bine se trec prin masina de tocat carne. Ceapa si usturoiul verde se taie felii si se pun la calit in putin ulei. Se scurg
apoi de ulei si se dau prin masina de tocat impreuna cu feliile de paine. Painea nu se inmoaie in nimic pentru ca va absorbi din uleiul care totusi mai ramane de la ceapa si usturoi apoi din zeama ce o va lasa ciupercile tocate. Se amesteca toate impreuna cu mararul tocat marunt, oul, smantana, piperul si sarea. Va rezulta o compozitie moale. Se formeaza chiftelutele, se tavalesc prin faina de doua ori apoi se pun imediat la prajit in tigaia cu ulei incins. Sunt delicioase, POFTA BUNA!

18 mai 2010

PRAJITURA CU BRANZA

INGREDIENTE:
ALUATUL DE CACAO:
1 pahar faina

1/2 pahar zahar pudra

1 ou

100 gr margarina

2 linguri cacao

2 pahare lapte

1 plic zahar vanilat

1 plic praf de copt


UMPLUTURA:

500 gr branza de vaci bine scursa de zer
1 pahar zahar pudra

2 oua

80 gr unt

1 plic zahar vanilat

coaja rasa de lamaie

50 gr stafide

2 linguri faina


GLAZURA:

3 linguri apa

5 linguri zahar

3 linguri cacao

1 lingura unt sau margarina

2 linguri nuca de cocos pentru ornat


PREPARARE:

ALUATUL DE CACAO

Se freaca spuma margarina cu zaharul pudra si zaharul vanilat, se adauga cacaua, oul, apoi laptele treptat si faina amestecata cu praful de copt. Aluatul trebuie sa fie de consistenta celui de chec.

UMPLUTURA

Se freaca untul cu zaharul si galbenusurile, se adauga branza, faina, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si stafidele. La final se incorporeaza albusurile batute spuma.
Intr-o cratita cu diametrul de 26 cm unsa cu margarina si tapetata cu faina se toarna 3/4 din aluat, se baga la cuptor pana se intareste putin, apoi se scoate si se pune crema de branza iar deasupra restul de aluat si se baga din nou la cuptor.
Intre timp se pregateste glazura:
se fierb toate ingredientele amestecand continuu pana se face ca o smantana groasa. Se toarna glazura calduta peste prajitura deja rece iar deasupra se presara nuca de cocos.
POFTA BUNA!

17 mai 2010

SALATA DE CARTOFI CU PIEPT DE PUI

INGREDIENTE:
piept de pui

cartofi

ceapa verde

ridichi

maioneza

smantana

iaurt

patrunjel

sare


PREPARARE:

Se fierb cartofii si pieptul de pui. Cartofii se taie cuburi, pieptul de pui fasii, ceapa verde taiata fin, ridichile rondele (daca sunt mari se dau pe jumatate), patrunjelul se taie marunt si se amesteca toate cu maioneza, smantana, putin iaurt si sare.
POFTA BUNA!

PREMII DE LA PANSY

Iarasi premii frumoase, de data asta de la PANSY , careia ii multumesc din suflet atat pentru premii cat si pentru faptul ca-mi viziteaza blogul mai tot timpul si...totodata pentru sfaturile ei bune. Deci, inca odata MULTUMESC PANSY!
La randul meu ofer premiile tuturor gospodinelor.

PREMII SUPERBE

Premii frumoase primite de la MIRELA, si tin sa-i multumesc mult ca s-a gandit la mine.
Deci....voi incepe saptamana zambind...:)


Daruiesc aceste premii tuturor vizitatorilor mei dragi. Pupici si o saptamana cat mai placuta va doresc!

16 mai 2010

PRAJITURA CU ANANAS

INGREDIENTE:
BLAT

6 oua

4 linguri apa

10 linguri zahar

10 linguri faina
2 linguri ulei

1/2 pachet praf de copt


CREMA

3 oua

5 linguri cu faina

250 gr zahar

500 ml lapte

1 pachet unt

esenta de vanilie

2 cutii compot de ananas


DECOR

3 plicuri de frisca

500 ml lapte


PREPARARE:

BLAT:

Se bat albusurile cu zaharul treptat, se adauga apa rece si se bate in continuare. Galbenusurile se freaca cu uleiul apoi se adauga usor in albusurile batute amestecand cu lingura de lemn. La final se incorporeaza faina cernuta amestecata cu praful de copt. Compozitia se pune intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie de copt. Se coace cca 20-25 de minute (in functie de fiecare cuptor).

CREMA:

Zaharul, faina si ouale se amesteca bine cu laptele sa nu ramana cocoloase, se pune pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa bine. La sfarsit se incorporeaza untul si esenta de vanilie.

ASAMBLAREA:

Se insiropeaza blatul cu siropul de la o cutie de ananas, se intinde crema calda peste blat iar deasupra se pun bucatile de ananas. Se bate frisca cu laptele rece si se orneaza prajitura.

POFTA BUNA!

14 mai 2010

OUA CU CEAPA SI CIUPERCI

INGREDIENTE:
2 oua

2 fire de ceapa verde
7-8 ciuperci proaspete

1 lingura de smantana
ulei de masline
sare

PREPARARE:
Se curata ciupercile si ceapa, se spala bine apoi se taie felii. Se pun impreuna la calit in putin ulei de masline. Cand sunt gata se scot intr-un castron. Se prepara ouale ochiuri dupa care se scot, se pun peste ceapa si ciuperci si se sfarama cu ajutorul unei furculite.Se adauga smantana si se potriveste de sare.
Rapid si...foarte gustos.

POFTA BUNA!

13 mai 2010

PITUTE COAPTE IN TUCI

INGREDIENTE:
500 gr de faina (de 650)
250 ml apa calduta

1 plic drojdie uscata (7 gr)

sare


PREPARARE:

Se pune faina intr-un vas, se adauga drojdia apoi treptat apa calduta si sarea. Se framanta aluatul pana ce nu se mai lipeste de maini apoi se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Cand este gata se imparte aluatul in 3 bucati cat de cat egale. Se presara faina pe masa de lucru, se ia o bucata si se intinde cu mana apoi se pune in tuciul incins fara a fi uns cu ulei. Se coace pe ambele parti la foc mediu. Cand este gata se scoate si se inveleste intr-un prosop de bucatarie sa nu se intareasca. La fel se procedeaza si cu celelalte bucati de aluat. Sunt foarte, foarte bune.POFTA BUNA!

SUPA DE PUI CU GALUSTI

INGREDIENTE:
carne de pui
1 morcov

1 radacina de patrunjel

1/2 de telina
1 ceapa
2 oua

8-9 linguri de gris

1 lingura de ulei

sare

patrunjel

leustean


PREPARARE:

Se spala
bine bucatile de carne, se pun la fiert in apa cu sare si se spumuiesc de cate ori este nevoie. Dupa ce a fiert de jumatate se adauga morcovul, radacina de patrunjel si telina date pe razatoarea mare iar ceapa taiata marunt. Cand zarzavatul si carnea sunt aproape fierte se pregatesc galustile: se bat ouale bine cu un praf de sare, apoi se incorporeaza grisul putin cate putin iar la sfarsit se adauga o lingura de ulei. Compozitia trebuie sa fie precum o smantana groasa. Cu o lingura inmuiata in apa rece se ia din compozitia de galuste si se lasa usor in supa. Focul trebuie sa fie mic. Cand galustile incep sa se ridice, se toarna putina apa rece, se acopera oala si se lasa la fiert. La sfarsit se adauga patrunjel si leustean tocat.POFTA BUNA!